Galatasaray, Randers’ı yenerek Avrupa Ligi grup biletini aldı

Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelede Randers’ı 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray ile Randers karşı karşıya geldi. TT Stadı’nın zemin bakımı devam ettiği için Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 2-1 kazanarak tur biletini kaptı.

Danimarka’da 1-1 biten mücadelenin rövanşında Galatasaray 11. dakikada Egho’nun golüyle 1-0 geriye düştü. Diagne ile iki topu direkten dönen temsilcimiz, 48. dakikada Van Aanholt’un golüyle beraberliği yakaladı: 1-1. 59. dakikada ise Randers’ın orta saha oyuncusu Lauenborg’un kendi kalesine attığı golle Galatasaray 2-1 öne geçti.

Sarı-kırmızılılar birçok tehlikeli pozisyona girdiği maçta farklı galibiyet için kaleci Patrik Carlgren’e takıldı.

Geride kalan dakikalarda skoru koruyan ve birçok gol pozisyonunu da cömertçe harcayan Galatasaray, Fenerbahçe ile birlikte adını UEFA Avrupa Ligi’ne yazdırdı.

Ülkemizi 2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Beşiktaş ve UEFA Avrupa Ligi gruplarında Fenerbahçe ile Galatasaray temsil edecek.

MAÇ SÜRPRİZ GOLLE BAŞLADI

Dakikalar 11’i gösterdiğinde Randers 1-0 öne geçti. Alpaslan’ın Kehinde’nin önündeki topa müdahalesi yeterli olmadı ve Randerslı oyuncu rahat bir şekilde ortasını yaptı. Ceza sahasındaki Egho’yu kaçıran Luyindama, rakibinin rahatça kafa vuruşu yapmasına neden oldu. Ters ayakta yakalanan Muslera da müdahale edemedi.

GALATASARAY İKİNCİ YARIYA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Galibiyet için, tur için ikinci yarıya çok hırslı başlayan Galatasaray, 48’de beraberliği buldu. Babel’in solundan ceza sahasına bindiren Patrick van Aanholt, çaprazdan çok sert ve yerden düzgün bir vuruşla kaleci Carlgren’i çaresiz bıraktı: 1-1.

DIAGNE 50 SANİYEDE 2 GOL KAÇIRDI

İlk yarıda bir şutu direkten dönen Mbaye Diagne, ikinci yarıda da direğe tosladı! Golden 1 dakika sonra ilk önce kaleciyle karşı karşıya pozisyonu topu Carlgren’e teslim eden Diagne, saniyeler sonra ise topu sert şutunda üst direğe nişanladı.

GALATASARAY ADINA ŞANS ANI!

Fatih Terim ikinci yarıya Kerem’in yerine Barış Alper Yılmaz’ı oyuna alarak başladı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde de Galatasaray’ın üstünlük golü geldi. Ceza sahasında son çizgiden topu altı pasa gönderen Barış’ın ortasında Randers savunması şanssızlık yaşadı. Savunmanın uzaklaştırmak istediği top Lauenborg’a çarparak filelere gitti: 2-1.

Maçın 80. dakikada Taylan Antalyalı sakatlanarak yerini Aytaç Kara’ya bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 5. dakikada Feghouli’nin ceza sahası içine ortasında savunmadan seken topla buluşan Taylan’ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  • 11. dakikada Kehinde’nin sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Egho’nun kafa vuruşunda top ağlara gitti. 0-1
  • 13. dakikada Kopplin’in sol taraftan verdiği pasta ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Egho’nun vuruşu direğin yanından auta çıktı.
  • 20. dakikada sağ kanatta topu alan Boey’in ceza sahası içine yerden verdiği pası alan Kerem’in şutunda top kaleci Carlgren’de kaldı.
  • 32. dakikada ceza sahası dışında topu alan Boey’in yerden şutunu kaleci Carlgren tek hamlede kontrol etti.
  • 32. dakikada Feghouli’nin pasında ceza sahası içine giren Diagne’nin kaleciyi çalımlayarak yaptığı vuruşta top direğe çarpıp oyun alanı içine döndü.
  • 42. dakikada Aanholt’un sol taraftan ceza sahası içine açtığı ortada Babel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Carlgren’de kaldı.

Kaynak: Sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir