GALATASARAY’DA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Derleme: Mehmet ATAK

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun ilk haftasında Galatasaray’ın sahasında Gaziantepspor’u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı spor yazarları yorumladı

İŞTE “SKOR” GAZETESİNDE YAYINLANAN BAZI  YORUMLAR:

Bahadır Çokişler (Sözcü): Şampiyon olamıyorsan bütün bir sezonun çöpe gideceği, borçların katlanarak devam edeceğini düşünürsek Galatasaray’ın uzun süredir özlenen futbolu oynamasına da şaşırmamak lazım. Fırtına gibi esen, attığı kadar kaçıran bir takım izledik.

Mehmet Demirkol (Fanatik): Dün Galatasaray, ilk yarıda baskı yapmak, alan daraltıp top kapıp kaleye çullanmak isteyen bir takıma karşı, gereksiz geri koşular yapmak zorunda kalmadan oynamayı başardı. Topu iyi kullandılar, çok iyi tek pas yaptılar. Fizikle değil doğru alan kullanımıyla ikili mücadele kazandılar. 

 Şansal Büyüka (Milliyet): Galatasaray transfer döneminde istediği takviyeleri alamadı, kadroyu yeteri kadar besleyemedi… Ama Galatasaray’da öyle bir “Bağışıklık sistemi” var ki, takviye alamasa bile kolay kolay tökezleme, çökme ihtimali yok… 

Erman Özgür (Fanatik): Galatasaray geçtiğimiz sezon neredeyse hiç göremediğimiz kadar uyumlu görüntüsü ile maça iyi başlayan taraftı. Arda Turan’ın serbest oyuncu profili ile futbola döndüğünü ilan edişi, Emre Kılınç’ın doğru transfer olduğunu haykırışı ve Taylan Antalyalı’nın boşuna aramayın dercesine istekli görüntüsü dikkat çekiciydi. 

Oğuz Dizer (Fanatik): Belhanda, Feghouli klasını, Saracchi geçen sezondan iyi olacağını kanıtladı. Falcao gol adamı.

 “24 Temmuz da 12 Ağustos günü net bir takım görmeliyim ‘ diyen ama umduğu transferleri göremeyen Terim; 12 Eylül’de gelecek adına güven duyulası bir Galatasaray gösterdi. 

Osman Şenher (Milliyet): Fatih Terim, Galatasaray’ın oyun sistemini, futbolcuların performansını, takım ruhunu, hepsini değiştirmiş… Yani ortaya yeni bir Galatasaray çıkmış… Her şeyden önemlisi geçen sene çok eleştirdiğimiz “bu takımda bütünlük yok” dediğimiz olay ortadan kalkmış. 

Deniz Çoban (Fanatik): Dün gece oynanan maç, hakem ekibi için rahat ve sorunsuz tamamlandı. Büyük maçlarda çok fazla tecrübesi olmayan Bahattin Şimşek, ufak tefek faul ve kart hataları olsa da sorunsuz ve tartışmalardan uzak bir maç çıkarttı.

Tolga Ersarı (Milliyet): Ligin ilk maçında Gaziantep’i üç golle mağlup eden Galatasaray, gerek attığı goller gerekse de oyunun çoğu bölümünde oynadığı futbol ile gelecek adına umut verdi. Ancak sarı- kırmızılılar, iyi bir merkez orta saha oyuncusunun eksikliğini hissettiler. Bu nedenle de geçişlerde sıkıntı yaşadılar.

DİĞER YAZARLAR NE DEDİ ?

Erman Toroğlu (Sabah): Maçıyazmadan önce şunları soruyorum, Fenerbahçe’nin forveti kim? Frey… Trabzonspor’un santrforu kim? Sörloth… Beşiktaş’ın santrforu kim? Larin… Peki G.Saray’ın forvetleri kim? Falcao- Diagne… Bakınız, Galatasaray 2-0 önde başlıyor lige…
Galatasaray takımı iyi oynuyor ama rakibi Gaziantep sahada konu mankeni gibi.Sezona iyi hazırlanmış sarı-kırmızılılar, lige de iyi başladılar.
Fatih Terim’in yedek kulübesine bakıyorum çok rekabet edecek oyuncu da var. İyi oynadılar ve kazandılar…(…) Fatih Terim artık lafı bırakıp Teknik Direktörlük görevine dönsün. 

İbrahim Yıldız (Habertürk) : Sezona galibiyetle başlayan Galatasaray sergilediği iyi futbolla göz doldurdu.Geçen sezona göre daha hızlı oynuyorlar. Pas oyununu yana değil ileriye ve dikine yapmaları pozisyon zenginliği sağlıyor. İlk maç olmasına karşın tempoyu yüksek tutmaları Fatih Terim’in bu sezon oyun planının ipuçlarını da ortaya koydu.İlk maçlar yanıltıcı olabilir belki. Yine de Galatasaray’ın lige daha hazır olduğunu gördük.Bu açıdan bakıldığında Terim’in işini iyi bilen biri olduğunu söylemeliyiz. 

Ahmet Çakar (Sabah): Yeni transferler yapılmasa bile Galatasaray’ın kadrosu Türkiye’nin en iyilerinden biri.  Son vuruşlar iyi olsa belki de G.Saray takımı Türkiye’de gol rekorunu kıracak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir