GAZETECİ HÜSEYİN MURAT DÖRTYOL’U DA KAYBETTİK!

1973 yılından beri Almanya’da yaşayan, bir süredir hastanede akciğer kanseri ve böbrek yetersizliği teşhisi ile tedavi gören duayen gazeteci Hüseyin Murat Dörtyol, 73 yaşında dün (26.01.2022) geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hayata gözlerini yumdu.

Türkses’den Ali Akdemir’in haberine göre; Sivas / Ulaş’lı olan Hüseyin M. Dörtol aynı zamanda öğretmen-eğitimci kimliğiyle de çevresinde tanınıyordu, 3 çocuk babası olan Dörtyol’un ölümü çevresinde kendisini tanıyanları üzüntüye boğdu.Hüseyin Dörtyol 1990 yılların başlarında çıkardığı Pazar Postası gazetesi, Almanya’da yayın hayatına başlıyan ilk yerel basın organları arasında yerini almıştı. Pazar Postası gazetesi bünyesinde bir çok gazeteci adayını yetiştirip mesleğe kazandırmıştı. Gazeteciliğin yanı sıra, Türkiye’de öğretmen olarak görev yapan Hüseyin Murat Dörtyol, ayrıca Almanca-uyum kurslarında öğretmen/eğitimci olarak da değişik uluslardan yüzlerce öğrenci yetiştirdi.Hamburg Türk Basın Birliği kurucu üyeleri arasında yer alan Dörtyol, basın derneğinde bir dönem başkan olarak da görev yapmıştı. 1 Nisan doğumlu olan gazeteci meslekdaşımız, yaklaşık 4 aydan beri ikamet ettiği Bergedorf ve Reinbek Hastanelerinde akciğer ve böbreklerinden dolayı tedavi görüyordu.

LİMAN dergisi ve GAZETEM.EU haber sitesi ekibi olarak, vakitsiz ölümü, ailesi ile medya dünyası ve dostları arasında büyük üzüntüyle karşılanan ilkeli ve dik duruşlu gazeteci Hüseyin Murat Dörtyol’a Allah’tan bol rahmet, sevenlerine de başsağlığı dileriz. 

Işıklar İçinde Uyu Hocam! Devrin daim olsun….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir