Gazeteci İbrahim Ergül yaşam mücadelesi veriyor

2021 yılına ayak bastığımız yeni yılın ilk günlerinde Covid 19’la ilgili olumsuz haberler almaya devam ediyoruz. 25 aralık Cuma günü Almanya’nın NRW eyaletindeki Duisburg şehrinde yakalandığı korona virüs testi pozitif çıkan ve fenalaşarak hastahaneye kaldırılıp tedavi altına altına alınan “Muhabirce” haber hattı yayın danışmanı gazeteci İbrahim Ergül’ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Haber: Ali Akdemir

Covid-19 salgınına yakalanan Bremen kökenli gazeteci İbrahim Ergül’e, hastanede oksijen destekli tedavi uygulaması halen devam ediyor. Kaldırıldığı mevcut hastahanenin istenen kan değerlerini düzenleme, yenileme gibi tedaviyi sağlayacak donanıma yeterli derecede sahip olmadığı aileye bildirildi. Özelikle böbreklerin ve diğer organların zarar görmemesi için yine hastanenin onayı ve ailesinin izni ile 30 aralık Çarşamba günü ibrahim Ergül daha kapsamlı olan Essen Uniklinikum’a nakledildi. Tedaviye bundan böyle Essen Üniversite Hastanesi yoğun bakım ünitesinde devam edilecek. Eşi Pınar Ergül, İbrahim Ergül’ün durumunda çok aciliyet söz konusu olmamasına rağmen, tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam edeceğini bldirdi. 

DUALAR SAĞLIĞINA TEKRAR KAVUŞMASI İÇİN

Uzun yıllardır Almanya’da basın-medya sektöründe başarıyla hizmet veren, renkli ve sosyal kişiliğiyle çevresinde son derece sevilip, sayılan Balıkesir’li gazeteci İbrahim Ergül‘ün rahatsızlığ kendisini tanıyan dost ve sevenlerini üzdü. Başta Essen Başkonsolosu Şener Cebeci olmak üzere, Düsseldorf Başkonsolosluğu’ndan  da, telefonla aileye ulaşıp acil şifa ve geçmis olsun dileklerinde bulundular. Konuyla ilgili İbrahim Ergül‘ün yakın mesai arkadaşı olan gazeteci Temel Elcivan da, gazeteci meslekdaşının durumuyla ilgili arayan, soran, merak eden, yazan, Ergül’ün tüm dostlarına teşekkür etti. Temel Elcivan, “Muhabirce” yayın ekibinde birlikte olduğu ve “abi” diye hitap ettiği İbrahim Ergül’ün sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri sosyal medyadan düzenli paylaşmaya devam edeceğini belirterek, “İbrahim abiye acil şifa diler, herkesi onun tekrar sağlığına kavuşması için dua etmeye çağırıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir