GELİN CANLAR BİR OLALIM

Hastalarına 4 branşta hizmet veren Hamburglu Doktor Ali Erdoğan, Koronavirüs tedbirlerinin tedrici olarak yumuşatıldığı şu günlerde, evde bekleme sıkıntısını ne şekilde gidererek deşarj olunacağının reçetesini verdi.

İşte  Dr. Ali Erdoğan’dan tavsiyeler: 
Şu anda yine de çok duyarlı olmamız gerekiyor. Maalesef can kayıbı sayısı yavaş ta olsa artıyor. Genellikle başka hastalıkları ve yaşlı olan canlarımıza, daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.Size de iki canlı örnek vermek istiyorum: Biri çok değer verdiğim 87 yaşında ( Akademisyen) 
danışanımdan uzun bir mektup geldi. Bu danışanım başlangıçta çok tedirgin ve endişeliydi! Size sadece bir iki cümle yazıyorum: 

„Sevgili Doktorum Ali Bey,
Günler hızla geçip gidiyor. İnsanlık acılı günler yaşıyor.
Günlük yaşamımıza sabahları erken bir saatte, yarım/bir saatlık yürümelerle başlıyoruz. Sonra ikimiz de her gün belli çalışmalarımıza dalıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz“.


İkincisi de kendi babam.. Okula gitmeden, kendisinin anlattığına göre çöpe atılan gazete parçalarından okuma yazma öğrenen biri olarak, 78 yaşında ve o da şiir yazarak Korona günlerini geçirmeye çalışıyor.
Şiir çok uzun  (10 küpür) olduğu için sadece bir dörtlüğünü ondan izin alarak  yazıyorum: 

Koronavirus dünyayı sardı
Bilim adamları şaşırıp kaldı
Şu güzel dünyada bak neler oldu
Güzel güzel geçinelim kardeşler..
 

İşte böyle de zaman geçirilebilir.
Unutmadan belirteyim ki, çoğunlukla bütün gözler sağlık emekçilerine dikilmiş bir şekilde ve biraz da bizler fazla yüceltiliyoruz gibime geliyor. Benim en içten isteğim, çöpçüleri, temizlikçileri, fırıncıları, yani bu zor 
günlerde hepimize hizmet etmekten yılmadan, korkmadan cesurca çalışan tüm emekçilerin de canlı yayın oturumlarına davet edilip, onların`da duygu ve düşüncelerinin dinlenmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Sonuç olarak, Biz sadece hep birlikte bu durumu en az kayıpla atlatabiliriz.
“Gelin Canlar bir olalım” sözüyle yazımı bitirmek istiyorum. Hepinize sağlıklı yeni bir hafta dileğiyle, maske takınmayı unutmayınız, hem kendiniz, hem de aynı gemideki candaşlarınız için. 

Dr, med. Ali Erdoğan
Nöroloji ve Uyku Bozuklukları Uzmanı
Psikiyatrist ve Psikodinamik Psikoterapist

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir