Göçmenler Birliği’nden Aşı kampanyası

Schleswig Holstein Eyaleti’ne bağlı Elmshorn kentinde 25 yıldır önemli projelere imza atarak hizmet veren Göçmenler Birliği (EWB), tüm dünyada insanlığın başına musallat olan Korona virüsü salgınına karşı etkili olan aşılanmaya teşvik etmek amacıyla aşı kampanyası düzenledi. 

4 DİLDE TERCÜMAN EŞLİĞİNDE

Kampanyanın ilk etabında 45 kişiden oluşan katılımcı grup aşı merkezine götürülerek bir saatlik süre içinde aşılama işlemi gerçekleştirildi. Aşı merkezinde EWB tarafından organize edilen dört dilde tercüman da hazır bulundu. Böylelikle katılımcılar ana dillerinde rahatlıkla aşı ile ilgili bilgi alma ve kafalarına takılan soruları sorma fırsatı buldular. Katılımcılar tek doz olan Johnson & Johnson aşısı ile aşılanmış oldukları için ikinci kez aşı merkezine aşı olmak için geri dönmek zorunda değiller. 

EWB Başkanı Harun Öznarin kampanyayı öncelikle dernek bünyesinde çalışanlar, dernek üyeleri, dernek faliyetlerine katılan kişiler ve aileleri için düzenlediklerini belirterek “Pandemiden kurtulmak için aşı çok önemli ancak, çeşitli nedenlerle henüz aşılanmayan veya aşılamaya motive edilmemiş kişilerin aşılanmasını sağlamak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Elmshorn Sağlık Dairesi Başkanı Angelika Roschning’e başarılı işbirliği ve bize sağladığı büyük destek için çok teşekkür ediyoruz. Aşı merkezinde övgüye değer bir profesyonel işbirliği yaşadık. Aşı merkezinden de 45 kişilik blok aşı randevusu almayı başardık. Tatil döneminde olsak da aşı talebinin yüksek olmasından çok memnunuz. Tatl döneminden sonra da talep oldukça kampanyayı sürdüreceğiz” dedi.

Aşı koordinatörü Andreas Köhler ise Göçmenler Birliği’nin Elmshorn ‘da rol model etkisini pekiştirdiğini belirterek “Aşı olanlardan bunu ailelerine ve arkadaşlarına bildirmelerini istiyorum ve bu domino etkisi yaratacaktır. Sahip olabileceğimiz en iyi “reklam”, aşılarımızın olumlu deneyimlerini rapor edebilecekleri ve böylece korkularını ve endişelerini ortadan kaldırabilecekleri zamandır. Böyle rol modellere kesinlikle ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir