HAMBURG PARLAMENTOSU’NDAN NOTLAR

Koronavirüsü yayılımını önleme amacı ile Hamburg Eyalet Parlamentosu oturumları geçici süre için ziyaretçi trafiğine kapalı olduğunu bildiren SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, Aktüalite Saati‘nde okullarda normal öğretim sürecine geçişin tartışıldığını belirtti.  

Aktüalite Saati‘nde okullarda normal öğretim sürecine geçiş tartışıldı 

Parlamentonun yaz tatilinden sonraki ilk oturumunun, “Aktüalite Saati” çerçevesinde koronavirüsü pandemisi nedeniyle yaz tatiline kadar uzaktan öğretim uygulanan okullarda, tekrar normal öğretim sürecine girilmesi ele alındı. Binlerce çocuğun iyi eğitim almasının yanı sıra pandemi sürecinde sağlıklarının da güvence altına alınması zorunluluğunun, okul ve eğitim politikasının en önemli görevleri olduğu vurgulandı. Okul ve Eğitim Bakanı tarafından hazırlanan özel konsept çerçevesinde hijyen ve temas kurallarının uygulandığı okullarda, ayrıca çalışanlar için ücretsiz test imkanı yaratıldığına da işaret edildi. 

Anayasanın 3. maddesinde değişiklik isteği: Homofobi ve ayrımcılığa karşı ortak girişim

SPD, Yeşiller ve Sol Parti ortak bir önergeyle Eyalet Hükümetinin, anayasanın yasa önünde eşitliği işleyen 3. maddesine cinsel kimlikten kaynaklanan ay-rımcılığın da dahil edilmesi için federal alanda girişimde bulunması talebi içeren önerge sundular. Önerge mevcut anayasanın 3. maddesi, 3. fıkrası, 1. cümlesine ek yapılarak, hiç bir kimsenin cinsel kimliğinden ötürü dışlanamayacağı hususununda eklenmesini talep ediyor. 

Engellilerin Hak Eşitliğinden Sorumlu Senato Koordinatörü seçildi

Parlamento oturumunda Ralph Raule ile Hamburg’da ilk kez kadrolu bir Engellilerin Hak Eşitliğinden Sorumlu Senato Koordinatörü göreve getirildi. Daha önce uzun yıllarca İngrid Körner tarafından fahri olarak yürütülen görev geçtiğimiz yasama döneminin sonunda düzenlenen yeni Hamburg Engellilerin Hak Eşitliği Yasası kapsamında, kadrolu makama çevrilmişti. Raule parlamentoda oy çoğunluğuyla seçilerek, resmen göreve başladı. 

HVV ağı genişletilecek

SPD ve Yeşiller koalisyon hükümeti, 2030 yılına kadar Hamburgluların şehiriçinde katlettikleri yolların yüzde 80’ini, şahsi otomobillerini kullanmadan, şehiriçi otobüs, tren, metro ağını kullanarak veya bisiklet ve yayan olarak, rahatça aşabilmeleri için Hamburg Trafik İşletmeleri (HVV) ağını genişletmeyi sürdürüyor. Buna göre her Hamburglunun nerede olursa olsun en fazla beş dakikalık bir yürüme yolu mesafesiyle bir kitle ulaşım aracı durağına ulaşmasının hedeflendiği belirtildi 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir