Gurbetçiler kur farkından kurtuldu

Geçmiş yıllarda sabit Döviz kuru üzerinden belirlenmesi sebebiyle Türk Lirası’nın değer kaybetmesi karşısında mağdur olan yurt dışındaki Bedelli Askerlik yükümlüleri, bu yılın Temmuz – Aralık döneminde artık Döviz Kuru değil, belirlenen sabit 43 151 Türk Lirası üzerinden ödeme yapacaklar.

Gurbetçilere dövizli askerlikte TL hesabıyla ödeme sistemi getirildi

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile yabancı bandıralı gemilerde çalışan denizciler de artık altı ayda bir artan tutara göre döviz üzerinden ödeme yapıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, 1 Temmuz-31 Aralık 2021 tarihleri arasında dövizle askerlik bedelinin hesaplanmasında esas alınacak tutar 43.151,28 TL olarak ilan edildi. Yurtdışındaki vatandaşlar artık döviz miktarının yatırılacağı gün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca tespit edilen döviz alış kuruna göre sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak.

Parayı yatıracağınız günkü kura göre baz alınacak

Daha önceki kanunda gurbetçilerin, ödemeyi ne zaman yaparlarsa yapsınlar yılın ilk mesai günündeki avro kuru üzerinden döviz yatırmaları gerekiyordu. Bu yıl yapılan değişiklikle bu uygulamaya son verildi. Gurbetçiler artık ödeme yaptıkları tarihteki kur üzerinden dövizle yatıracaklar.  Belirlenen 43 bin 150 TL bugün Euro olarak yaklaşık 4 bin 464 Euro’ya eşit oluyor.

Kaynak: Turizm Avrupa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir