GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

2020 yılına damgasını vuran Korona krizi döneminde aylardır  her gün Medya’nın karşısına çıkıp,  virüs konusundaki açıklamalarıyla Türk halkının beğenisini kazanan Türkiye’nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, etkin önlemler sonucunda salgında önemli düşüşler yaşandığını belirtti.

NAZIM HİKMET’İN DİZELERİ 

Dünkü basın toplantısında Korona vakaları üzerine rakamlara dayalı açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önmüzdeki haftalara yönelik öngörülerini aktarırken, Şair Nazım Hikmet‘in bir şiirindeki “Güzel günler göreceğiz, Güneşli günler” sözünü kullanması dikkat çekti. Açık sözlü oluşu, şık giyimi, saç tuvaleti, kravat tercihleri, en zor sorular karşısında bile sakin duruşu ile Koronavirüs tedbirlerindeki kararlı tutumuyla muhalif kesimin de takdir ettiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı okurlarımıza tanıtmak istiyoruz. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

İŞTE SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA
Doğum tarihi: 2 Ocak 1965
Doğum yeri: Ömeranlı, Kulu, Konya, 
Boyu: 170 cm
Mesleği: Doktor, Bakan
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde almıştır. 1988 senesinde ise pratisyen hekim olarak başarı ile mezun olmuştur.
İhtisas eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında yapmıştır. 1995 senesinde ihtisas eğitimini başarılı şekilde bitirerek Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Çeşitli sağlık kurum ve kuruluşlarında medikal direktörlük ve hekimlik görevlerini yapmıştır. Kendisinin kurduğu çeşitli sağlık kuruluşlarında sağlık alanında önemli atılımlar gerçekleştirmiştir
. Fahrettin Koca, başkanlık görevini icra ettiği Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) aracılığı ile 2009 senesinde faaliyete geçen İstanbul Medipol Üniversitesi‘ni kurmuştur. Aynı zamanda 1997 yılından bu yana İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini de icra etmiştir. 
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin de özel doktoruydu. İleri seviyede İngilizce bilen Koca, Hale Koca ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden dört çocuğu dünyaya gelmiştir.2017 yılında ülkemizdeki anayasa değişikliği seçimleri ile halk tarafından kabul edilen yeni anayasa değişikliği ile birlikte gelen TBMM üyesi olmayan bireylerinde bakan olabilme yetkisi ile sağlık bakanı olarak atanmıştır. 9 Mart  2018 tarihinde değişen hükümet kabinesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. 2019 yılının Aralık ayı itibarı ile dünyayı saran corona virüs salgını nedeniyle ilk günden beri attığı adımlar ve sık sık basın ve sosyal medya vasıtası ile bilgi vermesi halk tarafından takdir edilmiştir.

Derleme: Mehmet ATAK
Kaynak: https://maksatbilgi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir