HAAK-BİR “SAİT ASLAN’LA DEVAM” DEDİ

30 yıl önce kurulan Hamburg’un Rothensburg semtindeki  HAAK-Bir’in (Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği) Genel Kurulu’nda eski başkan Sait Aslan 181 üyenin oyuyla tekrar başkanlığa seçildi. Sevgi Kaymaz da Başkan Yardımcısı oldu.

Genel Kurula Katılan Üyeler

Kısa adı HAAK-Bir olan Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği’nin dernek salonunda yoğun bir katılımla yapılan Genel Kurul toplantısında, derneğin Kamu yararına faaliyet gösterebilmesi konusunda tüzük değişikliği de yapılırken, eski başkan Sait Aslan’la yola devam kararı çıktı. Genel Kurul toplantısını kurucu başkan Mehmet Zülküf Kılıç başkanlığında Erdoğan Biçici (Neumünster), Erkan Erçin (eski başkan) ve Semra Sezer’den (Şan kursu Hocası) teşkil edilen Divan Heyeti yönetti. Eski başkanlardan Ali Ay ise, zabıt katibi olarak görev yaptı.

Divan Kurulu
Ali Ay

KURUCU BAŞKAN MEHMET ZÜLKÜF KILIÇ’IN SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Kurucu başkan Mehmet Zülküf Kılıç

Kurucu başkan Mehmet Zülküf Kılıç’ın ” “Dışarıda bu derneğin yalnızca bir tabelası var,  ama içerisindeki birimlerde emek var, üretim var, hizmet var, gönüllülerimiz var, sevgi var, şefkat var, birlik var” şeklindeki sözlerle başlayan duygulu konuşması alkışlarla karşılandı. Divan üyelerinin de katılımcılara yönelik birlik, beraberlik ve başarı yolundaki temennilerini takiben başlayan oturumda açılış konuşmasını Başkan Sait Aslan yaptı.

“AYRIŞTIRMADIK VE ÖTEKİLEŞTİRMEDİK !”

Başkan Sait Aslan

Başkan Sait Aslan, HAAK-Bir’in 22. Genel Kurulu’na katılan tüm üyeler ile çeşitli kuruluş temsilcilerine ve basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı esprili konuşmasında özetle şunları söyledi: ” Bu çatı altında 30 yıldır başarılı çalışmalara imza atmış olan derneğimizin hep birlikte yoluna devam etmesi için tekrar aday oluyorum. Geçmiş görev süremizde hiç bir zaman ötekileştirme ve ayrıştırma içinde olmadık; bilakis birlik ve beraberlikten, saygıdan yana olarak insanlarımıza en iyi hizmetleri sunmağa çalıştık. Türkiye’de medya çalışanlarına ve Alevi kurumlarına karşı meydana gelecek baskı uygulamaları için çok dikkatli olmalıyız. Seçilecek arkadaşlarımızla birlikte hizmet çıtamızı daha yukarılara çekmek için çaba göstereceğiz.”

SANDIKTAN BARIŞ ÇIKSIN

Milletvekili adayıBarış Öneş

Geçmiş dönemlerde HAAK-Bir yönetiminde görev yapan ve 23 Şubat seçimlerinde SPD listesinden 49. sıra adayı olan  hukukçu Barış Öneş (34), yaptığı kısa konuşmada “Oy hakkı olan mutlaka sandığa giderek veya mektupla oyunu kullansın. Hamburg’da konut sorunu yaşanıyor. Bazı bölgelerde çocuk doktoru yok. Tercihli oylarınızla seçildiğimde tüm sorunlarınızla ilgileneceğim. Sandıktan Barış çıksın” dedi. Divan üyesi Erkan Erçin, camia olarak sıcak baktıkları adaylardan hem Barış Öneş’e hem de aynı partiden aday olan  Ali Şimşek’e destek verilmesini tavsiyesinde bulundu.

SEVGİ KAYMAZ’DAN DOP DOLU FAALİYET RAPORU

Sevgi Kaymaz

Dernek sekreteri Sevgi Kaymaz’ın okuduğu 2 yıllık faaliyet raporunda tarih sırasına göre şu başlıklar yer aldı:

“Spor, Hızır Oruçları, Kadınlar Günü, Kahvaltılar, Aşık Veysel anısına konser, Nevruz toplantıları, Buluşma ve tanışma akşamı, Madımak Tiyatro, Mangal partileri, Türk Basın Birliği ile kahvaltılı görüşme, Saz gösterisi, Öğrenci ziyaretleri, Türkiye seçimleri için toplantılar, Elb Plarmonie’de konser, Aşure, Cem Erkanı, Kültürel akşamlar, Panel, Elbphilharmonie’de konser, Açık mutfak günü, Okul ziyaretleri, Alevilik dinletisi, Neşet Ertaş’ı anma konseri, Saz Atölyesi, 1 Mayıs kutlaması, 3 Fidan  Deniz-Yusuf-Hüseyin’i anma gecesi, Seminer, Sağlık programı, Can yemekleri, Eyalet Başbakanı Tschentscher ve Ali Şimşek’li kahvaltı, 19 yeni üye katılımı.”

Hüsniye Özdemir

Sayman Hüsniye Özdemir’ayrıntılı şekilde açıkladığı Mali raporda, bugün itibarı ile dernek kasasında 773 Euro bulunduğu belirtildi. Denetleme Kurulu raporunun da sunulmasını takiben tüm raporlar üzerinde yapılan çeşitli eleştirilerden sonra, 2 yıl süreyle görev yapmış olan  Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri ile gelir-giderleri oylanarak aklandı ve seçimlere geçildi.

SAİT ASLAN BAŞKANLIĞINDA HAAK-BİR’İN YENİ YÖNETİM ORGANLARI BELİRLENDİ 

Yeni Yönetim Kurulu

Yapılan seçimlerde tek aday olan Sait Aslan oy birliği ile tekrar başkanlığa seçildi. Sevgi Kaymaz da aynı zamanda sekreterlik göreviyle birlikte Başkan Yardımcısı oldu.

Yeni yönetim şu şekilde belirlendi:

SAİT ASLAN (Başkan)

SEVGİ KAYMAZ (Başkan Yardımcısı/ Sekreter)

HÜSNİYE ÖZDEMİR (Sayman)

SERVET MADEN, SEVAL ÜNLÜ, HAZIR DEMİR ve HÜLYA ÖZDEMİR (Y. Kurulu Asil Üyeleri)

ADİL DİŞLİ, HÜSEYİN TATAR ve HASAN GÜLTEPE (Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri)

DENETLEME KURULU: 

EROL BULDAK, FİKRET AKBIYIK ve ERCAN KAYA (Asil Üyeler)

TALİP KILIÇ ve YAŞAM KILIÇ (Yedek Üyeler)

AAFB ÜYELİKLERİ:

ALİ AY, ERKAN ERÇİN, ORHAN ÖZGÜR (Asil Üyeler)

MÜSLÜM KAYA ve SEVAL ÜNLÜ (Yedek üyeler) 

Tek aday olarak ikinci defa başkan seçilen Sait Aslan, kendilerine karşı gösterdikleri güvenden dolayı üyelere teşekkür ederken, önümüzdeki dönem yapacakları işleri görev bölümü yapıldıktan sonra belirleyeceklerini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir