HAAK-BİR’in yeni Başkanı Seval Ünlü

Kısa adı HAAK-BİR olan Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği’nin  23. seçimli Genel Kurul toplantısında Başkanlığa Seval Ünlü seçildi. 

Rothenburgsort semtindeki dernek salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul’da işbaşına getirilen yeni Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun tanıtımi için Başkan Seval Ünlü imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:
“HAAK-BİR, Alevilik inancında olan olmazsa olması kadın erkek eşitliğine özen göstererek, kadınların karar mercilerinde yönetimlerde olması için çaba sarf etmiş ayni zamanda yönetimde bulunan kadın erkek sayısını mümkün olduğunca eşit tutmuştur.
Yol’umuzun öğretisi, tüm insanların eşit haklara sahip olduğu , güçlüden değil haklıdan, zalimden değil mazlumdan yana olmamız gerektiğidir. Bizler yeni seçilen yönetim kurulu olarak Hak ve Hakikattan yana olacağımıza ikrar verdik ve dedik ki:

“Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda, Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda, Aslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda”

Hünkar H. Bektaşi Veli                      ***

HAAK-BİR YÖNETİM KURULU Başkan:Seval Ünlü
Genel Sekreter: Hülya Özdemir Yıldız
Sayman: Özlem Bütün
YK Üyeleri:
Özgür Yıldız
Hazır Demir
Ercan Kaya
Hüseyin Tatar
Nergül Töremiş
Adil Dişli
Servet Maden

DENETLEME KURULU
Hüsniye Özdemir
Abdullah Comart
Kazım Erdemli
Zehra Yavuz
Gülcan Aydın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir