HALLE SALGIRGANINA ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Almanya’nın Halle kentinde geçen yıl 9 Ekim günü bir sinagoga saldırarak 2 kişiyi öldüren, çok sayıda insanı katletmeye teşebbüs eden aşırı sağcı Stephan Balliet, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde bulunan Halle kentinde geçen yıl 9 Ekim günü bir sinagoga saldırarak çok sayıda insanı katletmeye teşebbüs eden aşırı sağcı Stephan Balliet, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Naumburg Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Balliet, iki kişiyi öldürmek, çok sayıda insanı öldürmeye teşebbüs ve halk arasında nefret saçmaktan yargılanıyordu.

Mahkeme kararında ayrıca ömür boyu hapis cezası olan 15 yıl tamamlandıktan sonra da Balliet’in serbest bırakılmayacağına dair şart koydu. Buna gere 15 yıllık süre dolduktan sonra da hapiste kalmaya devam edebilecek.

Sanık avukatları karara itiraz için üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

9 Ekim 2019’da Halle’de bulunan sinagoga girmeye çalışan saldırgan, kapının açılmaması üzerine geri dönerek yoldan geçen 40 yaşındaki Jana L. adındaki bir kadını ve dönerci dükkanındaki 20 yaşındaki Kevin S. adlı bir işçiyi öldürerek olay yerinden uzaklaşmıştı.

Asıl olarak sinagogda bulunan 50 kişiyi toplu bir şekilde katletmeyi planlayan saldırgan, bunu internet üzerinden canlı olarak yayınlamayı da amaçlamıştı.

Temmuz ayında Naumburg Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde başlayan dava, güvenlik gerekçesiyle Magdeburg’a alınmıştı. 27 yaşındaki ırkçı, saldırıyı antisemitik düşüncelerde düzenlediğini kabul etmişti.

Kaynak : Köln/EVRENSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir