HAMBURG BAROSU YÖNETİMİNE 2 TÜRK AVUKAT ADAY

12 bin Avukatın kayıtlı olduğu Hamburg Barosu Yönetim Kurulu seçimleri salonda değil, mektupla oy kullanma sistemiyle yapılacak.  Baro Yönetim Kurulu Üyeliği  için aday olanlar arasında Türkiye kökenli 2 avukat da bulunuyor.

Almanya’nın Hamburg eyaletinde 12 bin civarında avukatın kayıtlı bulunduğu 26 kişilik Hamburg Barosu Yönetim Kurulu’nun yarısı, tüzük gereğince yenileniyor. Hamburg’da Türkçe Konuşan Avukatlar Derneği’nin bu konudaki açıklamasına göre, 4 yıl süre ile yönetime seçilecek Baro Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri sandıkta değil, Mektupla Oy Kullanma Sistemi ile yapılacak. Yönetim Kurulu Adayları arasında bulunan Türkiye kökenli avukatlar ise, Ceza Hukuku’nda uzman Avukat Gül Sabiha Pınar (51) ile Almanya ve yurt dışında olağan mahkemeler önünde Ticari anlaşmazlıklarla ilgili dava açılması konusunda uzman ve Türkçe Konuşan Avukatlar Birliği üyesi Avukat Muhammed Çiftçi (44).

BARO HANGİ İŞLERE BAKIYOR ?

Baro’nun görevleri arasında profesyonel meslek denetimi, arabuluculuk, Hakim Seçim Komitesi, bilirkişi raporlarının hazırlanması, mesleki eğitim, iş kurma, hukuk eğitimine katılım desteği, adalet politikası sorunları gibi konular yer alıyor.

BAŞKAN KEMAL SU: “DESTEKLİYORUZ!”

Hamburg Türkçe Konuşan Avukatlar Derneği Başkanı Kemal Su,  Hamburg Barosu 2020 Yönetim Kurulu seçimlerinde üyeleri olan avukat Muhammed Çiftçi’yi oybirliğiyle aday gösterdiklerini belirterek, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Almanya’da barolarda göçmen kökenli, Türkiye kökenli yönetim kurulu üyelerinin olmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Nüfusunun önemli bir kısmı göçmen kökenli olan Almanya’da geç kalınmış bir adımdır ve nüfus yoğunluğuna oranla temsil oranımız da daha yüksek olmalıdır. Bu nedenle meslektaşımız Muhammed Çiftçi’nin Hamburg Avukatlar Barosu yönetimine seçilmesi halinde görevini layıkıyla yerine getireceğine inancımız sonsuzdur. Kendisi Baro yönetiminde biz göçmen kökenli avukatları en iyi şekilde temsil edecektir. Meslektaşımızı dernek olarak destekliyoruz. Bizler de özellikle göçmen kökenli müvekkillerimizin haklarının korunmasına ve buradaki temsillerine yönelik hukuksal çalışmalarımızı profesyonel şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”

MUHAMMED ÇİFTÇİ’DEN HİZMET SÖZÜ

Adaylığıyla ilgili hedeflerine değinen Muhammed Çiftçi ise, “Geniş uluslararası mesleki deneyimim ve Hamburg Barosu ile birlikte yabancı baro birliğine üyeliğimden dolayı, hukuk mesleğinin ulusal bir perspektifin ötesine geçen faaliyetler ve mesleki ihtiyaçları hakkında daha derinlemesine bir bakış geliştirdim. Bu deneyimimle tüm baro üyelerinin çıkarlarına hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle meslektaşlarımın oylarına talibim” şeklinde açıklama yaptı. 

ETKİNLİKLERE CORONA ENGELİ

Coronavirüs’ten korunma tedbirleri sebebiyle, Hamburg’da Türkçe Konuşan Avukatlar Derneği de bazı etkinliklerini iptal ederek, ileriki aylara bıraktı. Bu konuda konuşan Başkan Kemal Su, yaklaşık 300 kişinin davet edilmesi düşünülen Nisan ayı sonlarındaki Avukatlar Birliği Resepsiyonu’nun zaruri önlemlerden dolayı ertelendiğini ve muhtemelen bu yılın Ekim ayında düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Derleme: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir