Hamburg efsanesi Uwe Seeler’ı kaybettik

Alman futbolunun efsane isimlerinden Uwe Seeler, 85 yaşında hayatını kaybetti. Dört Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu olan Seeler, Hamburg’un efsaneleri arasındaydı ve Batı Almanya’yı 1966 Dünya Kupası’nda finale taşımıştı.

Almanya ve dünya futbolunun unutulmaz forvetlerinden Uwe Seeler vefat etti. Batı Almanya formasıyla 72 maçta 43 gol atan ve 4 Dünya Kupası’nda mücadele eden Seeler, tüm kulüp kariyerini Hamburg’da geçirmişti. 1966 Dünya Kupası’nda ikinci olan Almanya’nın kaptanlığını yapan Seeler, dört Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu unvanına da sahipti.

Almanya’nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Seeler, kafa vuruşları ve en beklenmedik açılardan gol atma yeteneği ile ünlüydü. Ayrıca alçakgönüllülüğü ve adaleti ile tanınıyordu ve memleketi Hamburger SV’ye olan sadakatiyle saygı görüyordu

Hamburg ile 580 maçta 490 gol atarak futbol tarihinin en önemli isimleri arasına giren Seeler’in ölümü sonrası, Hamburg Yönetim Kurulu Üyesi Jonas Boldt, “Onu asla unutmayacağız” açıklamasını yaptı. Boldt, “Seeler, iyi bir insandı. Sadelik, sadakat, yaşama sevinci doluydu. Hamburg’un özüydü” ifadelerini kullandı.

BUNDESLİGA’NIN İLK GOL KRALI

Hamburg tarihinin tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu olan Seeler, 2003 yılında Hamburg’un fahri vatandaşı oldu. Hamburg belediyesinden yapılan açıklamada, “Hamburg, Uwe Seeler’in yasını tutuyor. Bundesliga’nın ilk gol kralıydı” denildi. Seeler, 1963’te kurulan Bundesliga’da 137 golle hala Hamburg’un rekor golcüsü.

BÜYÜK KULÜPLER İSTEDİ AMA…

Seeler, 1960, 1964 ve 1970 yıllarında yılın Alman futbolcusu seçildi. İspanya ve İtalya’daki kulüplerden, özellikle de 1961’de Inter Milan’dan milyonluk büyük bir teklif aldı, ancak “paradan önemli şeyler var” diyerek Hamburg’da kalmayı tercih etti.

Seeler, Hamburg’la birlikte 1960’da Almanya şampiyonluğunu ve 1963’te Almanya Kupası’nı kazandı. Hamburg, 1961’de Avrupa Kupası yarı finalinde Barcelona’ya ve 1968’de Kupa Galipleri Kupası finalinde AC Milan’a yenildi.

Kaynak:Sözcü

https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/alman-efsane-uwe-seeler-hayatini-kaybetti-7262767/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir