Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, SPD Billstedt Teşkilatına Başkan Seçilen İlk Göçmen Kökenli Oldu.

SPD-Billstedt Teşkilatı, tarihinde ilk kez yönetimine ilk kez göçmen kökenli  başkan seçti. Annkathrin Kammeyer ve Barış Öneş, üyelerin oylarının yüzde 90,5’ini alarak SPD-Billstedt Teşkilat Eş Başkanları seçildi.

Haber : Nebahat UZUN

Mümmelmannsberg, Öjendorf, Kirchsteinbek ve Schiffbek alt bölgeleriyle birlikte Hamburg’un doğusundaki en büyük ilçe olan Billstedt’te Sosyal Demokrat Parti (SPD) İlçe Teşkilatı, yeni yönetimini seçti. Bugüne kadar tek başkalı yönetilen parti teşkilatı, ilk kez yönetimine eş başkan seçti. 23 Şubat 2020 Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde Billstedt bölgesinden milletvekili seçilen Annkathrin Kammeyer ve Barış Öneş, ayrı ayrı üyelerin oylarının yüzde 90,5’ini alarak Billstedt SPD Teşkilatı Eş Başkanlığına seçildiler.

İlk kez 2011 yılında “meclisin en genç milletvekili” olarak Hamburg Eyalet Parlamentosu’na seçilen Annkathrin Kammeyer, seçimlerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “SPD, modern bir büyük şehir partisidir. SPD-Billstedt yönetim kurulu da bunu yansıtmaktadır. Çok yönlü ve farklı nesilleri içeren ekibimizle birlikte yapacağımız yararlı çalışmaları dört gözle bekliyorum”.

23 Şubat 2020 Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde Hamburg genelinde en fazla kişisel oy almasıyla dikkatleri üzerine çeken, o tarihten beri Billstedt’teki milletvekili bürosunda farklı etnik kökenlerden çok yönlü bir ekiple birlikte hizmet veren Barış Öneş ise yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “SPD Billstedt’in göçmen geçmişine sahip ilk teşkilat başkanı seçilmek benim için onur verici. Üyelerimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Teşkilatımızda çok kültürlü ekibimizle daha fazla fırsat eşitliği, katılım, ırkçılık karşıtlığı ve toplumda uyum için çalışmak istiyoruz.  Güç birliği oluşturarak insanların ödenebilir konutlarda oturabilmeleri, çocuklarımızın okullarda potansiyellerinin geliştirilmesi, semtimizde tıbbi bakımın güvence altına alınması ve bölgemizde dayanışmanın artması konularında çalışmalar yapmak istiyoruz”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir