Hamburg Fenerbahçeliler Gecesi’nde Başkan Ali Koç rüzgarı esti

Hamburg’daki “Vakt-i Fener Projesi” tanıtım gecesinde 7 ülkeden 23 Fenerbahçeliler Dernekleri temsilcileri ve Hamburg’lu sarı lacivert sevdalılarıyla bir araya gelen Başkan Ali Koç, saatlerce devam eden programda yüzlerce taraftarın hatıra fotoğraf isteğini kırmayarak sempati kazandı.

Haber: Mehmet ATAK / Fotoğraflar: Kadir TAÇGIN

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin yaklaşık 2 aydır duyurusunu yayınladığı “Vakt-i Fener Projesi”nin tanıtım gecesi, bölgenin en donanımlı salonlarından biri olan Armada Festsaal’de, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve 3 Yönetim Kurulu Üyesi ile 7 ülkeden gelen 23 şehirdeki Fenerbahçeliler Dernek Başkanları ve yöneticileriyle birlikte toplam 350 katılımcıyla gerçekleşti. Geç saatlere kadar süren programının sunucusu, özel olarak Türkiye’den gelen Ercüment Şansal’dı. FB TV ekibi de salondaydı.

Resim kaynağı: www.fenerbahce.org

BİR ŞARKISIN SEN, ÖMÜR BOYU SÜRECEK
Hamburg Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek ve yönetiminin, salon sahibi ve Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Gündoğan’ın da yoğun desteğiyle birlikte hazırladıkları oldukça zengin programın müzik direktörlüğünü Hamburg’lu Mete Tiril yaptı. Arzu Tiril de sevilen güzel şarkılarla geceye renk kattı. Gecenin favori müziği ise, ünlü sanatçı Berkant’ın meşhur ettiği ve günümüzde bile dillerde dolaşan “Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek, yıllarca bitmeyecek” adlı güzel parçanın başlangıç ve nakarat bölümündeki sözlerinin Fenerbahçe sevdası ile özdeşleştirilmesiydi. Bu bölüm, konuşma aralarında sık sık yayınlanarak taraftarların Fenerbahçe aşkını tazelemelerine vesile oldu. 

BAŞKAN ALİ KOÇ’A SICAK KARŞILAMA
Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluş tarihi olan 1907’den esinlenerek saat 19.07’de başlaması planlanan etkinliğe dakikalar kala, beraberindeki 3 Yönetim Kurulu Üyesi ve diğer görevlilerle birlikte salona ayak basan Başkan Ali Koç, Hamburg Fenerbahçeliler Derneği ile misafir Fenerbahçeliler Dernekleri başkanlarınca karşılandı. Bir anda medya mensupları ile taraftarlarca sevgi çemberine alınan Başkan Ali Koç’la beraberindekilerin, el sıkma yarışı ve fotoğraf/video çekimleri sebebiyle santim santim ilerleyerek en az 20 dakika sonra masasına oturabildi. Yoğun ilgi seli masasında devam etti ve program 19.07’de sunucunun anonsuyla başladı.

FB HAMBURG BAŞKANI MUSTAFA ÇÖMLEK’TEN MUTLULUK SÖZLERİ
Saygı duruşu ve bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı’nı takiben yapılan takdim konuşmasının ardından, Başkan Mustafa Çömlek kürsüye geldi. Her tarafı Fenerbahçe ve Türk bayraklarıyla süslü, dev Atatürk posterinin asıldığı salonda, katılımcılara hitap eden Çömlek, herkesi selamladıktan sonra, Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin 20. kuruluş yılında Başkan Ali Koç ve yöneticiler, Kanada ile ABD’den Kıbrıs’a ve Türkiye’ye kadar misafir FB Dernek başkanları ve seçkin bir topluğun katılımıyla böylesine coşkulu ve mânâlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin sevinç ve mutluğunu yaşadıklarını belirtti. “Vakt-i Fener” projesini çok önemsediklerini ve Başkan Ali Koç’un son kongre aşamasında Fenerbahçeli derneklerle Kalamışta toplu yemeğe bizzat katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Çömlek, futboldaki bazı gelişmelere de parmak bastı.

KONSOLOS OSMAN TAŞ, BAŞARILAR TEMENNİSİ
Fenerbahçeliler Gecasi’nde kısa bir konuşma yapan TC. Hamburg Başkonsolosluğu’nda M. Konsolsos Osman Taş, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, ülkemizin güzide spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’nin Başkan Ali Koç ve yönetici arkadaşlarıyla birlikte Hamburg’a gelmiş olmalarının önemine değinerek, başarı dileğinde bulundu.

350 KİŞİ KATILDI
Pandemi önlemleri dahilinde 350 kişiyle sınırlı tutulan katılımcılar arasında SPD Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Güngör Yılmaz ile Ali Şimşek, CHP Birliği Başkanı Erol Buldak, iş dünyasında Gürol Gür, Hulusi Işıtan, Serdal Atıcı, Şuayip Karakuş, Ahmet Barackılıç, Namık Yener, FB Derneği 2. Başkanı Himmet Keklikçi, Keko Abdi Dağlum, Selahattin Sis. Basın mensuplarından ise, nedense salonun sahneyi görmeyen en dip köşesinde yer verilen Erdal Altuntaş, Emin Sağlık, Zafer Özpolat, Kadir Taçgın, Naciye Aslan, Cem Mirzanlı ve Engin Baş göze çarpan isimlerdi.

İŞTE VAKT-İ FENER PROJESİ
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 114 yıllık tarihini Fenerbahçe USA Derneği liderliğinde sanat eserine dönüştüren “Vakt-i Fener”, Hamburg’da da Fenerbahçelilerin beğenisine sunuldu. 1907 yılından günümüze kadar mutlulukları, şampiyonlukları, golleri, hüzünleri, heyecanları, ilkleri kronolojik sırayla anlatan 6 bin 600 adet görselle Fenerbahçe logosu oluşturuldu. Sanatçı Burak Karavit tarafından bir yılda tamamlanan eserin, kalbi diye adlandırılan orta bölümü ise 3D Lenticular tekniği ile tasarlandı. Bu tasarıma göre 6600 adet görsel kullanılarak, kolaj tekniği ile oluşturulan Fenerbahçe logosu 5 aşamalı geçiş yaparak Atatürk portresine dönüşüyor.
Kısacası, Vakt-i Fener, Türk’ün Sanatıdır.

VAKT-İ FENER İÇİN YOĞUN TALEP
Fenerbahçe tarihine ışık tutacak cinsten bir başyapıt olan Vakt-i Fener’in tanıtım bölümünde sunucunun bitmez tükenmez takdim ve yorumları ile mutlaka görülmesi gereken bir eser olarak nitelediği Vakt-i Fener hakkındaki sözleri arasında sık sık “Az sonra Başkanımız Ali Koç konuşacak” diyerek salondakileri bekleme moduna alması enteresandı. Nitekim bu eşsiz eseri 5000 Euro karşılığında edinmek isteyenler hemen sıraya girdiler ve isimleri anons edildikten sonra sertifikatalarını Başkan Ali Koç’un elinden alanlar arasında her meslekten kişiler vardı. Galatasaraylı Gürol Gür ile Beşiktaşlı Hulusi Işıtan gibi işadamları da sponsorluk plaketi verilenler arasındaydı.. Bazıları ise ayrıca FB Kongre Üyeliği için de ödeme yapıp, kayıtlarını yaptırdılar.

Ve.. ALİ KOÇ, HAMBURG FENERBAHÇELİLER DERNEĞİNİ ÖVDÜ VE İSTEKLERİNİ SIRALADI  
Başkan Ali Koç, gecenin kapanış konuşmasında  özetle şunları söyledi: “7 Ülkeden 23 derneğimiz burada verimli bir toplantı yaptık. Sizden gelen mesajları ve Yapmamız gereken ödevleri aldık. Bu toplantının en önemli yanı Hamburg’da olmasıdır. Hamburg FB derneğinin 20. yılına denk gelmesi de çok önemlidir. Niye önemli; Fenerbahçe spor kulübünün ilk yurt dışı dernekler toplantısı 20 yıl önce Hamburg’da gerçekleşmiş. 20 yıl sonra tekrar burada buluşmamız harıkulade ve son derece  manidardır. Hamburg derneğinin 20. yılını canı gönülden kutluyorum.
Dernek deyip geçmeyin Fenerbahçe spor kulübünün hem yurt içi hem yurt dışı 150’ye yakın derneği var. Ama dernek var, dernek var. Tabii ki hepsinin gönlünde Fenerbahçe yatıyor. Ama bazı dernekler var ki örnek derneklerdir. Neden örnek dernek, yaptığı çalışmalarla örnektir. Örnekler Fenerbahçe spor kulübünün başlattığı her proje öyle böyle destek vererek örnektir. 20. Yılını kutladığımız Hamburg Fenerbahçeliler Derneği açık ara ve parmakla örnek göstereceğimiz derneklerden bir tanesidir.
Dört tane ana beklentimiz var. Birinci beklentimiz ne para, ne pul, ne forma almanız. Fenerbahçe spor kulübümüzün markasını, marka değerini, ilkelerini, Fenerbahçe’nin marka değerini bulunduğunuz ülkede en iyi şekilde temsil etmeniz. İkinci beklentimiz kongre üyeleri sayısını arttırabilmek. Geçen yıl 1000 kişi kongre üyesi oldu. Üçüncüsü, kulübümüzün projelerini desteklemek. Son beklentimiz ise sosyal sorumluluk alanında aktif olmanız.
Fenerbahçe dernekleri arasında kurumsal kimlik çok önemlidir. Tek bir kurumsal yapı artık ilkemizdir. Sizler Fenerbahçe spor kulübünün adını taşıyorsanız bu kurumsal yapıyı oluşturmamız lazım. Fenerbahçe’nin başında kim olursa olsun sizler Fenerbahçe kulübünün yanında olmalısınız.”

SES KAYDI ALINMASINA TEPKİ NEDENİ 
Başkan Ali Koç, yukarıdaki  sözlerinin ardından bu defa lafı Fenerbahçe’nin Süper Lig’deki durumuna getirdi. Bazı gelişmeler karşısında  Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışındaki işinin zor olduğu yönündeki sözlerinin bazı gazeteciler tarafından canlı yayın şeklinde kayda geçirilmesine tepki verilmesi ve yayının durdurulması hayretle karşılandı. Ali Koç, “Burada  bir aile ortamında konuşulanlar yanlış mecralara çekilmesin” şeklinde konuştu. 

Ali Koç’un konuşmasının tam metnini aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
https://fenerbahce.org/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir