HAMBURG İZHAR ÖLMEZ ABLASINI KAYBETTİ!

Yakalandığı amansız hastalık kanserle bir süredir mücadele eden, Hamburg’luların sevgili ablası İzhar Ölmez, Barmbek Asklepios hastanesinde 11.Ağustos perşembe günü sabaha karşı yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber: Ali Akdemir

Kuzey Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşayan Adanalı İbrahim Ölmez hocanın hayat arkadaşı, Güneş, Ulaş ve Okan‘ın sevgili anneleri İzhar Ölmez ölüm haberi başta ailesi, akrabaları olmak üzere kendisini tanıyan bir çok insanı üzüntüye boğdu.

Çevresinde dayanışma, paylaşımcı ve yüzünden eksik etmediği güleryüzlü pozitif enerjisiyle tanınan İzhar Ölmez insani özellikleriyle gönüllerde taht kurmuştu.

İzhar Ölmez, 12 Eylül Cunta döneminin ağır baskı koşullarındaeşi ve arkadaşlarının karşılaştığı zorluk ve sıkıntılarada, çocuklarıyla birlikte göğüs gererek süreçten yüz akıyla çıkarak, fedakar ve özverili yönüylede çevresinde taktir ve saygınlık kazanmıştı.

2012 yılında Hamburg El Ele Derneği tarafından, Almanya genelinde yılın en fedakar ve özverili anneleri listesinde yer alarak teşekkür plaketiyle onure edilmişti.

SONSUZLUĞA UĞURLANACAK

Ölüm son uyku değil, son uyanıştır.

Walter Scott

Son dönemlerde yaşam kültürünün bir parçası olan ölümle sıkça yüzleşir olduk.

Dünyanın sonlu bir varlık olduğunu bilmek, ölümle yüzleşmek gerekir!

Yaşar Kemal’in deyişiyle „O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler.

İzhar ablada onlardan birisiydi. Hamburg’a yolu düşen herkese sofrasını ve yüreğini açan, pozitif enerjisiyle insanlara umut aşılayan, paylaşımcı, fedakar ve dost canlısı bir ablamızdı. Uzun zamandır kansere karşı tedavi görüyordu. Amansız hastalığa malesef yenik düştü.

Evet onun “Şiirini yazmalıyız / Yağmur sıcağı kuşların bütün kanatlarında”

O insan sevdalısı bir yürekti. O yaşadığı rahatsızlığına rağmen, hayattan umudunu kesmeyen, iyimser bir yürekti. Güller arasından aldılar bir ağustos sabahı erken. Ben güllerle geçinir gibi yıllarımı acılarla geçirdim. Yağmur gibi hüzünlerle yaşadım. Sevdiklerimi kaybettiğimde yüreğimi kan gülleriyle dağladım” der gibi sevdiklerinden zamansız ayrıldı.

Güle Güle İzhar abla! Işıklar içinde uyu. Toprak incitmesin seni….

İZHAR ÖLMEZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

19. 08. 2022 Cuma günü saat 12:00

Hamburg Ohlsdorf Mezarlığı Kapelle 13

ANMA-YEMEK

19.08.2022 Cuma Günü saat: 14:00’den itibaren

Hamburg AKM Nobistor 33-35 Altona

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir