HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Eyalet Parlamentosu oturumu 10 Şubatta yapıldı. SPD Hamburg Milletvekili Güngör Yılmaz’ın hazırlayıp sizlerle paylaştığı özet bülteni ekte bulabilirsiniz.

Hamburg eyalet başbakanlar konferansının kararlarını uygulamaya koydu

Korona virüsü bulaşma oranının düşüşüne rağmen, pandemi durumu Almanya‘da halen kritik. Bu nedenle Hamburg Senatosu, Başbakan Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yaptığı son korona video konferansında alınan kararları tümüyle, 12 Şubat itibarıyla uygulamaya koydu. Senato tarafından yapılan açıklamada virüs mutasyonları gözönünde bulundurularak, okul, kreş ve kuaför işletmeleri için getirilen istisnalar dışında, Lockdown 7 Mart 2021‘e kadar uzatıldı.

Dijital yayınla ilçe meclisleri toplantıları kamuoyuna açık ve şeffaf olacak

Hamburg Eyalet Parlamentosu korona pandemisi nedeniyle uzun süredir, kamuoyuna kapalı olarak, dijital gerçekleştirilen ilçe meclisleri toplantılarının kamuoyuna açılmasını bir yasa değişikliğiyle sağladı. Bu değişikliğe göre ilçe meclisleri, toplantılarını dijital ortamda ilgi duyan herkese açık olacak şekilde canlı yayınlayabilecekler. Ortaya doğacak masraflar için ilçelere 250.000 avroluk ödenek sağlandı.

Yeni Mesleki Yüksek Okul öğrencilerine sömestir abonman bileti için önerge

Hamburg’da yeni kurulan ve 2021/22 öğretim yılı kış sömestirinde ders başı yapacak olan Mesleki Yüksek Okul (Berufliche Hochschule Hamburg) öğrencilerinin de, diğer yüksek okul öğrecileri gibi toplu taşımada sömestir abonman biletinden (Semester—Ticket) faydalanmaları yönünde koalisyon partileri bir önerge verdi. Sömestir başı ödenen cüzi miktarla yüksek okul öğrencileri Hamburg ve çevresindeki tüm toplu taşıma imkanlarından faydalabildikleri gibi belediyeye ait StadtRad bisiklet kiralama servisini kullanabiliyorlar.

Lise bitirme imtihanlarında öğrencilere daha fazla zaman tanınacak

Hamburg Okul ve Meslek Eğitim Bakanlığı 2021 yılı lise bitirme (Abitur) imtihanlarında öğrencilere kolaylıklar tanınacağını açıkladı. Verilen bilgiye göre korona kısıtlamaları nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması için yazılı lise imtihanlarında, sunulan soruların cevaplanması için tanınan sınav süresi artırılacak. Bunun dışında yazılı matematik imtihanlarında da sınav sorusu seçenekleri artırılacak ve ağırlıklı derslerde imtihana hazırlık daha da somutlaştırılacak.

Güngör Yılmaz

SPD Hamburg Eyalet Milletvekili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir