HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

SPD Hamburg Milletvekili Güngör Yılmaz’ın hazırlayıp sizlerle paylaştığı özet bülteni ekte bulabilirsiniz.

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun 15 Aralık tarihli, bu yılki son oturumundan derlediğim Parlamentodan Notlar bülteni eklidir. Konu başlıkları şöyle:

•  Federal Kongre delegeleri seçildi

•  Mitinglerde maske taşıma zorunluluğu

•  Hizmet merkezlerinde de artık 3G uygulaması

•  Açık kaynak kodlu yazılım için destek

Federal Kongre delegeleri seçildi
Hamburg Eyalet Parlamentosu, 13 Şubat 2022 tarihinde, Federal Kongre Üyesi (Bundesversammlung) olarak yeni cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak 16 Hamburg Eyalet Parlamentosu delegesini belirledi. SPD Eyalet Parlamentosu Grubunun yaptığı öneri listesinden 8 kişi seçildi. Seçilenler arasında Marylyn Addo da (Başhekim ve Hamburg Eppendorf Üniversite Kliniği Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı) bulunuyor. Yeşiller 4, CDU 2, Sol Parti ve AfD listesinden ise bir delege seçildi.

Mitinglerde maske taşıma zorunluluğu
Hamburg genelindeki mevcut epidemiyolojik durum nedeniyle senato açık havada düzenlenecek mitinglerde ve toplantılarında enfeksiyondan korunma önlemlerini güncelledi. Alınan yeni karara göre, katılımcı sayısından bağımsız olarak açık havada düzenlenecek mitinglerde ve benzer toplantılarda, katılımcılar, tıbbı yüz maskesi taşımak zorundalar. Bu tip etkinliklerde kalabalık sayıda insanın uzun süre boyunca bir arada bulunduğu ve mesafe tutma şartlarının gerekli şekilde uygulanamadığı için böyle bir kararın alındığına dikkat çekildi. Karar kapsamında miting veya toplantıda katılımcı sayısının 100 kişiyi geçmesinin beklenmesi durumunda, miting veya toplantıyı düzenleyen sorumlunun bir korunma konsepti hazırlayıp, gerektiğinde ilgili dairelere sunmakla yükümlü olduğu belirtildi.

Hizmet merkezlerinde de artık 3G uygulaması
Hamburg‘da, yoğun ziyaretçi trafiği yaşanan halka açık hizmet merkezlerinde (Kundenzentrum) 3G uygulamasına geçiliyor. Uygulama ilçe belediyelerinde, pasaport, kimlik, ikametgah, evlilik ve yabancılara husus işlemleri düzenleyen dairelerde olduğu gibi, Hamburg Eyalet Trafik İşletmelerinin, (LBV) mutad mesken park belgesi, ehliyet ve plaka düzenleme bölümleri için geçerli olduğu açıklandı. Yeni 3G uygulamasının 20 Aralık 2021, Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi. Polis karakolları ve birimleri ve ayrıca temasın kaçınılmaz olduğu belirli ilçe bazlı hizmetler için istisnalar bulunduğuna işaret edildi.

Açık kaynak kodlu yazılım için destek
Hamburg, şehir idaresinde açık kaynak kodlu yazılım kullanma yönündeki angajmanını sürdürüyor. Hükümet partilerinin sunduğu önergede, senatodan yıllık bir raporla, açık kaynak kodlu yazılımlarda kaydedilen gelişmeler ve yazılımların kullanıldığı alanlar hakkında bilgi vermesi talep ediliyor. Böylece Hamburg idari birimlerindeki mevcut dijital kullanım türlerinin ve sonuç olarak, ortaya çıkan dijital bağımsızlık seviyesinin görünür kılınması hedefleniyor. Açık kaynak kodlu yazılımların, dijital bağımsızlık, düşük masraf ve esnek uygulama gibi çok sayıda avantajları olduğu ifade edildi. Yeni Federal hükümetin de bu nedenle konuyu koalisyon anlaşmasına aldığı vurgulandı.

NOT:
Yeni yılın ilk parlamento oturumu 19 Ocak 2022, saat 13:30’da.

Öneri ve eleştirileriniz için iletişim
E-posta: guengoer.yilmaz@hamburg.de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir