HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun  bu oturumu da, koronavirüsü pandemisi nedeniyle yine kısıtlı kadroyla toplandı. SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, 16 Eylül’deki  oturumundan derlediği bültende, Meclis’te görüşülen konuları takip edip, özet olarak kaleme aldı. 

SPD Milletvekili Güngör Yılmaz

Aktüalite Saati‘nde Moria Kampındaki yangın konu edildi

Parlamentonun “Aktüalite Saati” çerçevesinde Yunanistan’ın Lesbos adasındaki mülteci kampı Moria’da çıkan yangın konu edildi. Eyalet İçişleri Bakanı Andy Grote, Hamburg’un insani sorumluluk bilinciyle Yunanistan’dan 500 mülteciyi Hamburg’a getirmek için Federal Hükümete başvurduğunu açıkladı. Hamburg’un bölgeye ayrıca konteyner tuvalet ve lavabo ve uyku tulumları göndererek yardım da ettiğini açıkladı. Yalnız 2019 yılında çeşitli ülkelerden 5000 mültecinin Hamburg’a geldiği ve kentte yaşayan toplam mülteci sayısının 52 bin olduğu belirtildi.

Polis hakkında şikayetleri kabul edecek merkez

Hamburg’un kent merkezinde, polis hakkında şikayetleri kabul edecek bir ofis açılacak. İçişleri Bakanlığı tarafından açılacak ofis, herkese açık olacak. Halkın yanı sıra polis memurları da bu ofise polis çalışmasıyla ilgili eleştirilerini, şikayetlerini, açık kimlikleriyle veya da anonim olarak bildirebilecekler. Bu yıl içinde hizmete girmesi planlanan yeni merkezin kurulması koalisyon anlaşmasında da yer alıyor.

Orta ölçekli Hamburglu şirketler için destek fonu

Eyalet hükümeti şimdiye kadar yapılan federal ve eyalet çapındaki, korona krizinden etkilenen şirketlere desteklere, ek olarak „Hamburg Destek Fonu“ adı altında, orta ölçekli şirketlerin yararlanabileceği 1 milyar euroluk destek fonu oluşturdu. Fon, kriz nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan:

a) Bilanço miktarı en az 10, en fazla 43 milyon avro olan,

b) Cirosu 10 milyondan fazla, 50 milyondan az, olan

c) 50’den fazla ve 249’dan az personeli olan Hamburglu şirketlere hitap ediyor.

Üç şarttan en az ikisini yerine getiren şirketler fondan yararlanmak için başvuru hakkına sahip olacaklar.

Yeni üniversite dalları: Hamburg bakım ve ebelik mesleklerini daha çekici hale getiriyor

Hamburg Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda (HAW) artık, yeni lisans dalları “Bakım”, “Ebelik Bilimleri” ve lisansüstü “Bakım” dalı ile, üç yeni üniversite dalında eğitim verilmeye başlandı. Yeni dalların sağlık mesleklerini daha çekici hale getireceği vurgulanırken, aynı zamanda bu branşta uzman eleman sıkıntısını gidermekte de bir nebze çözüm olacakları ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir