HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun  bu yılki son oturumunu da, SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, meclis’te görüşülen konuları sanal ortam üzerinden takip edip, özet olarak kaleme alarak sizlerle paylaştı.

Belediye Başkanı Tschentscher hükümet açıklamasında bulundu.

Parlamento oturumu, korona pandemisinde alınan son önlemler nedeniyle Birinci Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher’in hükümet açıklamasıyla başladı. Tschentscher özetle şunları söyledi: Enfeksiyon oranı tüm Almanya’da çok arttı. Hepimizin bundan alması gereken ders, korona kural sınırlarını zorla-mamamız olmalıdır, Noelde de, yılbaşında da. Mümkün olduğu kadar az sosyal temasta bulunmalıyız ve enfeksiyondan korunmaya en üst seviyede hassasiyet göstermeliyiz. (…) Artık bir aşı var. Bilim ve tıp araştırmacıları iyi çalışma gösterdiler. Aşının pandemi ile yoğun mücadelede ciddi bir dönem noktası oluşturacağı kanaatindeyim. Messehalle’de kurulan aşı merkezinde tüm kapasitemizi kullandığımızda günde 7000 insana aşı yapabileceğiz. Ayrıca tüm semtleri gezip aşı yapan seyyar aşı ekipleri olacak.

“Aşı herkes için ücretsiz olacak. Kime öncelikle aşı yapılacağı,  Daimi Aşı Komisyonunun kriterleri ışığında belirlenecek.“.

Hidrojen sanayi şebekesi kurulacak.

Hamburg Senatosu ve Hamburg Doğalgaz Kurumu 2030 yılına kadar hidrojen sanayi şebekesi kurmayı kararlaştırdı. “HH-WIN“ adlı proje ile ilk etapta, şu an Hamburg doğalgaz tüketiminin yüzde 33’ünü teşkil eden sanayi şirketlerinin çevre dostu hidrojen enerjisiyle beslenmesinin sağlanması hedefleniyor. Hidrojen şebekesinin oluşturulmasında kentin mevcut doğalgaz hatlarının çok büyük bir bölümünden faydalanacağına açıklamada yer verildi. Hidrojen şebekesinin kurulmasıyla Hamburg’un kendine koyduğu iklim hedeflerine ulaşmasının da daha kolaylaşacağı ve destekleneceği ifade edildi.

Molotow, Paloma Mahallesinde kalacak.

Hükümet ortakları, kentin ünlü müzik kulübü Molotow’un, Paloma Mahallesi diye adlandırılan alanda yeniden kurulması için önerge verdi. Spielbuden-Platz’daki Esso benzin istasyonun yıkılmasıyla, aynı bina kompleksinde bulunan Molotow’un mekanını kaybetmesinden sonra, kulübün aynı yerde inşa edilecek yeni bina kompleksinde yer alması için tadilat fonundan 1,9 milyon euro öngörülüyor.

Bakım yurtlarında enfeksiyondan korunma.

SPD-Yeşiller hükümet koalisyonu, parlamentoya sunduğu önergeyle bakım yurtlarında kalanların aile üyeleri, akrabaları ve arkadaşları gibi ziyaretçiler tarafından pandemi şartları altında da düzenli olarak ziyaret edebilmeleri için destek sağlanmasını talep etti. Önerge ziyaretçilere ücretsiz FFP2 maskesi verilmesini ve hızlı antijen test yapılabilmesinin desteklenmesini öngörüyor.

NOT:

Koronavirüsü yayılımını önleme amacı ile Hamburg Eyalet Parlamentosu oturumları geçici süre için ziyaretçi trafiğine kapalıdır. Fakat parlamentonun tüm oturumlarını https://www.hamburgische-buergerschaft.de/ adresli siteden canlı veya daha sonra arşivden izleme imkanı mevcut.

Yeni yılın ilk parlamento oturumu13 Ocak 2021, saat 13:30’da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir