HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Eyalet Parlamentosu oturumu yapıldı. SPD Hamburg Milletvekili Güngör Yılmaz’ın hazırlayıp sizlerle paylaştığı özet bülteni ekte bulabilirsiniz.

Holokost kurbanları anıldı

Hep birlikte nefrete, kışkırtmaya ve antisemitizme karşı Eyalet Parlamentosu oturumunun Holokost Kurbanlarını Anma Gününe denk gelmesi nedeniyle, oturum öncesi Parlamento Başkanı Carola Veit ve parti temsilcileri birer konuşma yaptılar. Konuşma-larda 76 yıl önce Auschwitz-Birkenau Toplama Kampının Kızıl Ordu tarafından kurtarıldığı gün olan 27 Ocak‘ın, nasyonal sosyalizmin korkunç boyutunun hem hafızalarda kalmasını, ve başta Yahudiler olmak üzere, toplama kamplarında katledilen milyonlarca insanın yeni nesillerce anılmasının görev bilinmesi için taşıdığı önem dile getirildi.

Rehavete kapılmamalıyız

Federal Hükümetin eyalet başbakanlarıyla yaptığı video konferansı ardından alınan yeni korona önlemleri meclis oturumunda konu oldu. Son günlerde düşüş gösteren korona bulaşma oranlarının sevindirici olduğu ifade edildi. Ancak bunun kimsenin rehavete kapılmasına neden olmaması gerektiği vurgulandı. Binden fazlası Hamburglu olmak üzere Almanya genelinde 53.000 kişinin korona yüzünden veya koronayla bağlantılı olarak hayatını kaybettiğine işaret edildi. Rakamların, mutasyonla ortaya çıkan yeni virüs türleri nedeniyle aldatıcı olabileceği belirtilirken, alınan önlemlerin etkili olması için herkesin eksiksiz bir şekilde getirilen kurallara uyması gerektiği vurgulandı. Hamburg’un eyalet olarak alınan yeni kararları hemen uygulamaya koyduğuna da dikkat çekildi.

Sosyal konut inşasına için 653 milyon Euro

Hamburg 2021-22 yılında sosyal konut inşasını teşvik etmek için toplam 653 milyon euroluk bütçe ayıracak. Sosyal konut yapımında istikrarlı bir yol çizen Hamburg, orta gelir grubundan ve dar gelirli insanların bütçelerine uygun, ödenebilir kiralık konut sunabilmek için çabalıyor. Başlangıç metrekare fiyatı 6,80 euroyu geçmeyen ve en az 10 yıl sosyal konut statüsünde kalma şartı olan, teşvikli sosyal konutların inşasından gelir durumları iyi olmayan tüm Hamburgluların faydalanabileceğine dikkat çekildi.

Fundus Tiyatrosunun için 700.000 Euroluk ödenek

SPD ve Yeşillerden oluşan eyalet hükümeti koalisyonu, kentin Hamm semti, Burgstrasse mahal-lesinde bulunan spor ve kültür merkezinde, çocuk ve gençlik tiyatrosu Fundus Tiyatrosu için bir oyun sahnesi kurulması amacıyla Tadilat Fonundan 700.000 euro ödenek ayrılmasını talep etti. Toplam maliyeti 1,7 milyon euro olan çalışmalar için ayrıca Mitte İlçe Belediyesi bütçesinden ve Semt Fonundan da yararlanılacak. Ayrıca Fundus Tiyatrosunun ve sahnenin kurulacağı binanın sahibinin de giderlerin bir bölümünü karşılayacakları belirtildi.

Bir dahaki parlamento oturumu 10 Şubat 2021, saat 13:30’da.

Öneri ve eleştirileriniz için iletişim:
E-posta: guengoer.yilmaz@hamburg.de

Eyalet Milletvekili Güngör YILMAZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir