Hamburg Türk Sanat Müziği Korosu Mardin’de sahne aldı

Mardin’de düzenlenen 3. Uluslararası Türk Sanat Müziği Korolar Festivali’ne 32 kişilik bir kadro ile katılan Hamburg TSM Korosu, festivalin açılış proğramında sahne alarak alkış topladı.

Derleme Haber: Mehmet ATAK

DİNLER ARASI DİYALOĞUN MERKEZİ MARDİN’DE EŞSİZ MÜZİK FESTİVALİ

Korona pandemisi nedeniyle ara verdiği hazırlık çalışmalarına  Perşembe akşamları Billstedt semtindeki Kultur Palast’ta  tam kadro ile başlayan Hamburg Türk Sanat Musikisi Korosu, 20-24 Ekim tarihleri arasında Mardin Valiliği ve Belediye Başkanlığı desteğiyle yapılan Uluslararası 3. Mardin Sanat Müziği Festivali’ne katıldı. Festivalde toplamda 11 koro ile 350 sanatçı yer aldı.

Koro şefleri Şükriye ve Zeki Güner,  Prof. Dr. Süleyman Tatman ve Hicran Temur organizasyonuyla kendi ülkemizde ilk kez uluslararası bir festivalde sahne almış olmaktan dolayı ekip olarak büyük mutluk ve gurur duyduklarını belirttiler. 32 kişilik kadrosuyla Almanya’dan festivale katılan tek koro ekibi olan TSM heyeti, festivalin açılış konserinde Şef Erol Arslan yönetiminde sahne alarak beğenilen bir proğram sundu. 

3 gün boyunca “Dinlerin kaynaştığı şehir” Mardin‘in tarihi dokusunu gezip,  bu arada Urfa ve Diyarbakır yörelerini de görme fırsatı bulan TSM Heyeti, festival sonrasında tekrar Hamburg’a döndü.

İŞTE SÖZCÜ GAZETESİ’NİN  HABERİ:

3. Uluslararası Türk Sanat Müziği Korolar Festivali’ne büyük ilgi

Mardin’de düzenlenen 3. Uluslararası Türk Sanat Müziği Korolar Festivali sona erdi. Festivalde toplamda 11 koro ile 350 sanatçı yer aldı.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kamor Millet Bahçesi’nde düzenlenen; Almanya’nın Hamburg ve Kıbrıs’ın Gazimagosa kentlerinden de koroların katılım sağladığı festivalde toplamda 11 koro ile 350 sanatçı yer aldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verdi. Mardinlilerin festivale ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Demirtaş, koro sanatçılarına da teşekkür etti.

Şefliğini TRT TSM sanatçısı Mine Geçili’nin yaptığı Üsküdar Vuslat Müzik Topluluğu da festivalde müzikseverlerin karşısına çıktı.

Festival koordinatörü Hicran Temur 2 gün boyunca Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’den 11 koroyu misafir ettiklerini söyledi. Program sonunda Festival Koordinatörü Hicran Temur ile Festival Onursal Başkanı Prof. Dr. Süleyman Tarman’a günün anısına birer plaket veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, pandemi sürecinde evde oturmaktan sıkılan vatandaşların bu festival ile rahat bir nefes alıp stres attığını kaydetti.

KAYNAK: https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/3-uluslararasi-turk-sanat-muzigi-korolar-festivaline-buyuk-ilgi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir