HAMBURG-URFA HATTINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Kısa adı EUBA olan Almanya İşadamları Derneği’nin Kuzey Almanya Temsilcisi  Mehmet Emin Süzen’in Urfalı otel işletmeci hemşehrisi Abdullah Damar onuruna düzenlediği akşam yemeği, Türk Basın Birliği yönetimi, çeşitli meslek mensupları, işadamları ve basın mensuplarının katılımı ile Harburg’un ünlü restoranlarından AS Urfa’da gerçekleşti.   

Haber: Mehmet Atak

Geçtiğimiz Kasım ayında 15 kişilik Türk Basın Birliği’nin Urfa gezisinde  kendilerini Halfeti ilçesindeki bölgesinde sahibi olduğu Sitamrat otelinde ağırlayan işadamı  Abdullah Damar’ın Hamburg ziyareti münasebetiyle düzenlenen yemekli sohbet toplantısı, AS Urfa restoranın patronu Salih İnce’nin titizlikle seçtiği nefis kebap çeşitleri ve künefe tatlısı ile samimi bir ortamda saatlerce sürdü.  

Başkan Mehmet Emin Süzen, Sitamrat oteli sahibi Abdullah Damar, kardeşi Ramazan Damar, HTBB Yönetim Kurulu’ndan başkan Rıza Atamtürk,Esma Arslan ve  Naciye Aslan, üyelerden  Hurşit Köse ile Ali Akdemir, Urfalılar derneği başkan yardımcısı Ahmet Arslan, Harburg Teknik üniversitesi öğretim üyesi akademisyen Alptekin Özdemir, Dr. Emin Polat, iş insanları Yaşar Ünal, Özgür Aydoğan ve Philip Korkmaz’ın katıldığı yemekli sohbet toplantısında bol bol hatıra resmi de çekildi. 

FIRAT ile ELBE NEHİRLERİ ARASINDAKİ GÖNÜL BAĞI

EUBA Bölge Başkanı Mehmet Emin Süzen, hemşehrisi Abdullah Damar’ın Hamburg ziyareti ve bu akşamki yemekte dostlarla bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Urfa’daki misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür etti. Ardından da bu gecenin anısına hediye olarak Damar’a Hamburg resimleri içeren bir tabak verdi. Süzen, “Bu ziyaretin Halfeti’de bulunan Fırat nehri ile, Hamburg’un Elbe nehri arasındaki gönül bağlarını güçlendireceğine inanıyorum“ dedi.

Aynı zamanda öğretmen olarak da görev yapan Abdullah Damar ise, “başta Mehmet Emin Süzen ve gazeteciler olmak üzere, beni bugün burada onore eden herkese teşekkür ediyorum. Almanya’ya daha önce de geldim. Burada insanların sahip olmuş olduğu sosyal haklar ve eğitim sisteminin hayranıyım. İki ülke olarak birbirimizden olumlu açıdan, pozitif olarak etkileneceğimiz ve yararlanacağımız çok güzel yönler var. Sizleri tekrar bölgemizde görmekten ve otelimizde ağırlamaktan sevinç duyacağız. Bir yenilik olarak artık otelimize ait bir teknemiz de mevcut“ şeklinde konuştu.

HTBB BAŞKANI RIZA ATAMTÜRK’TEN HAMBURG KİTABI

Toplantıda bir konuşma yapan HTBB başkanı Rıza Atamtürk,  ziyaretle ilgili olarak Urfa’da kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Abdullah Damar‘a teşekkür etti ve Başkan Mehmet Emin Süzen‘i de bu akşamki organizesinden dolayı kutladı. Atamtürk, HTBB adına Hamburg’u tanıtan bir kitabı da Damar’a hediye olarak sundu. Yazar Esma Arslan da yazmış olduğu üç kitabını Abdullah Damar’a günün hatırası olarak hediye etti.

Sohbet faslı ile devam eden yemekli toplantının sonunda ise, AS Urfa‘nın ikramı olarak, 40 yıllık hatırı kalması temennisiyle herkese nefis Türk Kahvesi ikram edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir