Hamburg ve Lübeck’te İmamoğlu sandıklarına büyük ilgi!

CHP’nin  Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere yapılan dayanışma ve ön seçimi, Almanya’nın Hamburg ve Lübeck kentlerinde de gerçekleştirildi. CHP Hamburg Birliği tarafından HAAK-BİR ve Hamburg Alevi Kültür Merkezi’nde kurulan sandıklarda toplam 2.279 kişi oy kullandı. Lübeck’te ise CHP Lübeck, Türkiye Kökenli Sosyal Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen oylamada 390 geçerli oy kullanıldı.

GAZETEM/HABER

Foto: abdullahcomart facebook

CHP Hamburg Birliği’nden açıklama

CHP Hamburg Birliği tarafından yapılan açıklamada, dayanışma sandığının kurulmasının önemine vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, Hamburg’da CHP Hamburg Birliği olarak sembolik de olsa önemli bir dayanışma sandığını kurmuş bulunmaktayız. 2.279 kişi sandığımıza gelip oy kullanarak, dayanışma ruhumuzu pekistirmiştir.

Bu sürecin bir diğer önemli yanı ise, yurt dışındaki destekçilerimizin oy kullanma hakkının çok kısa bir süre önce belirlenmiş olmasıdır. Bu kısa zaman diliminde dayanışma sandığının kurulması ve yüksek katılımın gerçekleşmesi, hepimizin ortak değerler etrafında birleşerek gücülü bir şekilde hareket edebileceğinin açık bir göstergesidir. Katılım gösteren ve desteğini esirgemeyen tüm bireylere teşekkür ediyoruz.”

CHP Lübeck’ten Dayanışma Mesajı

CHP Lübeck, Türkiye Kökenli Sosyal Demokratlar Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler, özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargı süreci karşısında, CHP Lübeck, Türkiye Kökenli Sosyal Demokratlar Birliği olarak bugün bir dayanışma sandığı kurduk. Bu oylama, demokrasi ve adalet değerlerine olan desteğin bir ifadesidir.

Gün boyunca çok sayıda Türk vatandaşı sandığa gelerek oylarını kullandı ve dayanışmalarını gösterdi. Toplamda 390 geçerli oy sayıldı.

Katılım gösteren tüm seçmenlerimize ve üyelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Bu gücülü dayanışma, hep birlikte demokrasiye ve hukukun üstünlüğünü sahip çıktığımızın önemli bir göstergesidir.”

Türkiye’de İmamoğlu’na 14 Milyon 850 bin oy

Bu süreçte, Türkiye genelinde de CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan ön seçim tamamlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu seçimde toplam 14 milyon 850 bin oy aldığını açıkladı.

Saraçhane’de düzenlenen mitingde konuşan Özel, 1 milyon 750 bin CHP üyesinin 1 milyon 653 bininin oy kullandığını, dayanışma sandıklarında ise 13 milyon 211 bin oyun kullanıldığını belirtti.

 Kaynak: ♦ Ahmet Durmuş (Hamburg Haber)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir