Hamburg’da 23 Nisan Coşkusu Umut Verdi

Haber: Salih Kartal / Fotoğraflar: Kadir Taçgın

Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) bahçesinde 16 derneğin Başkonsolosluk ve Eğitim Ataşeliği’nin destekleriyle ortaklaşa organize ettikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, bu yıl çok yoğun bir vatandaş katılımı ile gerçekleştirildi.


TGH’da vatandaşlarımızın yoğun katılım gösterdiği TBMM’nin 102. kuruluş yılındaki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği, başta TGH olmak üzere, kurdukları standtlar ve çocuk gösterileri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Hamburg (ADDH), Türk Öğretmenler Derneği (TÖDER), Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD), Interkultürelle Familienverbund e.V, Wedel Türk Veliler Birliği (TEBW), Hamburg Türk Veliler Birliği (HTVB), Galatasaray Hamburg, Eimsbütteler Kıtafanten, Avrupa Sinoplular Derneği (ASİDER), Hamburg Beşiktaşlılar Birliği(HBB), Hamburg Fenerbahçeliler, Kuzey Almanya Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Avrupa Türk Engelliler Derneği’nin özverili çalışmalarıyla düzenlendi. 

Türkiye tarihinde TBMM’nin  kuruluş aşamasında önemli bir tarih olan 23 Nisan, yüz yılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu gün,  STK, politika ve iş dünyasından insanların da katılımıyla, TGH bahçesinde adına yakışır bir kutlama ile 102. inci yılında çocukların gösterileri ile taçlandı. 

BAŞKAN MURAT KAPLAN’DAN SEMBOLİK ANAHTAR

Saygı duruşu, Türk ve Alman milli marşlarının okunmasından sonra heyecanı gözlerden kaçmayan TGH Başkanı Murat Kaplan yaptığı açılış konuşmasında “23 Nisan bizim için çok önemli bir tarih, vatan işgal altındayken milletin mücadelesi ile kurtulan ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurulan yeni Türkiye Büyük Millet Meclisinin anma günü olarak Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü çocuklara armağan etmiştir. Biz de bu bağlamda bugün bu organizasyonda çocuklarımızı merkeze koymak istedik. Atatürk her şeyi türk gençliğine emanet etti ” diyerek sahneye beraber çıktığı çocuğa günün mânâsı adına sembol olarak bir anahtar verdi. 

BAŞKONSOLOS E. DERYA KARA ve EĞİTİM ATAŞESİ LÜTFÜ DEDE’DEN KUTLAMA

T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara ve Eğitim Ataşesi Lütfü Dede‘nin günün anlam ve önemi üzerine yaptıkları konuşmalarda çocukların ve gençlerin bayramı kutladı. Pandemi nedeniyle üç yıl aradan sonra güneşli bir günde büyük bir coşku ile kutlanan bayramın hazırlanmasında emeği geçen STK ve öğrencilere teşekür edildi. Ayrıca da  Yurt dışında yaşayan öğrenci velilerinin okullarda türkçe dil eğitimine önem vermelerine vurgu yapıldı.

Hamburg’da 23 Nisan Coşkusu Umut Verdi” için bir yorum

  1. Super bir gün yasadik coronadan dolayı 23 nisan kutlamalarina uzun bir ara verildi katilim muhtesemdi.bu güzel haber icin Gazetem eu ya cok tsk ederim.Emegi gecenlere tsk eder basarılı yayinlar dilerim sevgiler özcan süer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir