Hamburg’da 23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Çocuklarına armağan ettiği “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın yıldönümünde, Hamburg ve çevresindeki dernekler birer kutlama mesajı yayınladılar.  

İşte o mesajlardan ikisi:

CHP HH SH Birliği 23 Nisan Bayramı mesajımız;

Düşlerinde bile kin nefret tohumu ekenler,
Birliktelikten ve barıştan söz edemezler
.

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılının kutlandığı,Türkiye, dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övünedursun, dünyada ve Türkiye’de çocukların yaşadığı sorunlar, karşı karşıya kaldığı tehlikeler her geçen gün artmaktadır.

23 Nisan günlerinde yapılan sembolik ve rutin kutlamalara rağmen çocukların sorunlarının günden güne arttığı, bugünkü Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği gelecek tehlikeli ve karanlıktır.

Siyasi iktidar çocuklarımıza, sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı bir gelecek vaat etmektedir.

Bugünün Türkiye’sinin yaşadığı sorunları çözme yönünde adım atılmadan çocuklarımıza aydınlık ve güvenli bir gelecek bırakmamız mümkün değildir.

Biz bayramları bayram gibi kutlayacağımız, yaşamı kendi ellerimizle var ettiğimizde göreceğiz.

Çoçuklarımıza insanca ve barış içinde yaşanacak bir dünyayı kendi ellerimizle ve çocuklarımızla birlikte inşa edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün öncülüğünde açılan TBMM’den sonra ülkenin ve milletin kaderi değişmiştir.

CHP, tarihsel ve güncel sorumluluklarının, görevlerinin bilincindedir.

Bu vesile ile bütün dünya  ve Türkiyemiz çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını en içten dileklerimle kutlarım.

Saygılarımla

CHP HH SH Birliği Yönetim kurulu adına

Erol BULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir