Hamburg’da 70 kişilik Koro

Korona pandemisi sebebiyle Almanya’nın Hamburg kentinde TSM ve THM gibi konser etkinliklerine de getirilen kısıtlamaların kısmen kaldırılmasıyle birlikte, Stiftung Kultur Palast’ta sanatçı Elif Ergün’ün başarıyla seslendirdiği  “Aşk Mevsimi” adlı klibin tanıtım gecesi tam bir konser havasında geçti.

Haber: Mehmet Atak/ Fotoğraflar: Salih Kartal

Hamburg’dan yayın yapan Radyo Metropool’ün  yayın yönetmeni ve konserlerin sunucusu olarak isim yapan sanatçı Elif Ergün, seslendirdiği “Aşk Mevsimi” adlı duygusal parça ile Türk Sanat Müziği  branşına ilk adımını attı. Klip çekimleri İstanbul’da yapılan  “Aşk Mevsimi”nin Bilstedt semtindeki Stiftung Kulturplatst salonundaki tanıtım gecesinde çeşitli korolar ile sanat ve medya mensupları hazır bulundu.

MEHMET ÖZKAYA’DAN DUYGULU SÖZLER

Açış konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür eden sanatçı Elif Ergün, Lansman vesilesiyle İstanbul’dan gelen bestekar sanatçı Mehmet Özkaya‘yı takdim ederek, kendisine teşekkür etti.  Elif Ergün’le birlikte Hamburg’da 2 yıldır Mehmet Özkaya Müzik Akademisi adıyla online kurslar veren 28 yıllık TRT sanatçısı Bestekâr Özkaya, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Son zamanlarda müzik dalındaki çalışmalar iyice aşağılara düşmüştü. Beyoğlu’nda açtığımız Müzik Akademisi’ni online olarak Hamburg’da da başlattık. Memleket hasreti çekilen Almanya ve bu güzel şehir Hamburg’un insanları ile  Elif Ergün’le birlikte çalışıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada evimdeki sıcaklığını bulmuş gibiyim. İy ki sizlerle tanışmışım..  Elif arkadaşımızın bu klipteki güzel parça ile zaten hep içinde olduğu TSM branşına harika bir ses yorumuyla  ilk adımını atmış olmasını çok önemsiyor ve kendisine bu yolda başarılar diliyorum.” 

Ve..ELİF ERGÜN’DEN AŞK MEVSİMİ

Programın teknik kurgusunu yapıp yöneten Zeki Güner’in sahneye yansıttığı  klip eşliğinde sergilediği canlı performansla da büyük alkış toplayan Elif Ergün’ün okuduğu ve sözleri Nuriye Eracar, Bestesi Mehmet Özkaya’ya ait olan “AŞK MEVSİMİ’nin oldukça duygulu sözleri ise şöyle: 

Seninle sevdim siyahı

Gözlerini çok özledim

Sımsıcaktı avuçların

Ellerini çok özledim

Kar tanesi bahar dalım

Delicesine sevdalım

Aşk Mevsimi olsun adın

İnan seni çok özledim

Beni çeken nazın mıydı

Yoksa içli sazın mıydı

Kışın mıydı yazın mıydı

O mevsimi çok özledim

Bir mevsimdin neydi adın

Damağımda kaldı tadın

Hiç kimseyle yaşamadım

O geceyi çok özledim.

70 KİŞİLİK KORO

Elif Ergün, klibin hazırlanma aşaması hakkında bilgiler verdikten sonra, birkaç parça okuması için  usta sanatçı Mehmet Özkaya’yı  sahneye davet etti. 28 Mayıs’ta  kendi eserlerinden derlenen bir  konser vermesi planlanan Özkaya,   “Rahmetli Sanat Güneşi Zeki Müren konsepti””ni  çok önemsiyoruz” diyerek,  ilk olarak Zeki Müren‘in bir şarkısını seslendirdi. Zaman zaman salonda bulunanların tümünün eşlik etmesi ise, cidden görülmeye değer bir manzara idi. Tabii bu arada Hamburg’daki  Mehmet Özkaya Müzik Akademi’sin tanıtımı da yeterince yapıldı.

 

NASRETTİN HOCA FIKRASI GİBİ

12 Mart Cuma günü akşamı gerçekleşen bu  muhteşem tablo vesilesiyle, bir Nasrettin Hoca fıkrası de yazmamız şart oldu:

Kahvede toplanan komşuları, “Hocam bize bir helva yap da yiyelim” demişler. Hoca‘nın hazırcevap sözleri de malum!

“Ey komşular, evinizde yağ, un, şeker var mı ?” diye soruna, hepsi birden “Var Hocam” deyince, Hoca da onlara şöyle demiş:

“Evlerinizde madem ki bu saydıklarınız var, onları tencereye koyup şöyle bir çeviriverin, işte size Helva!”

                     ***

Kıssadan hisse dersek:

Dün gece salonda TRT Sanatçılarından Bestakâr Hoca Mehmet Özkaya,  Radyo proğramcısı ve ses sanatçısı Elif Ergün, Berlin’den kalkıp gelen keman virtüözü Abdurrahman Özyay, usta kanuni Alaattin Demirciler, Hamburg’da yılların ritm sanatçısı Erol Eskişehirli, teknisyen Zeki Güner, Türk Sanat Musikisi Korosu, Dr. Latif Durlanık THM Koroso ve Mehmet Özkaya Müzük Akademisi Korosu yerlerini almıştı. Mehmet Özkaya’nın kendi ve karma eserlerinden derlediği 10 parçayı usta sazlar eşliğinde ve tüm koro mensupları ile birlikte seslendirdiği doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşandı. Yani un, yağ ve şeker gibi herşey hazırdı ve  Mehmet Özkaya gibi usta bir sanatçıya da bu değerlere kendi ses ve ustalığını katarak işi harmanlama görevi kalmıştı. Tebrikler.. Tebrikler!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir