HAMBURG’DA AZERİLER İRANI PROTESTO ETTİ

Kıymetli Kamu oyu bugün 17.10.2020 Cumartesi günü burada İran’ın Hamburg başkonsolosluğu önünde toplanmamızın sebebi, 28 yıldır Katıl ve terörist Ermenistan devletinin, Azerbaycanın milli topraklarının %20’ünü işgaline rağmen ve bu konudan Birleşmiş milletlerinin 4 kararı gereği Ermenistanın bu toprakları ön koşulsuz olarak terk etmesi gerektiğine karşın , Toprağa gözü doymayan Ermenistan devleti AB, ABD,  AKİG-MİNSK Gurubunun verdiği gizli desteği sonucu 30 yıldır işgal altında tutuğu ve bir milyon insanımızın topraklarından sürgün edilmesine rağmen , yine de rahat durmayarak Azerbaycan topraklarına defalarca saldırıda bulunmuştur.

Geçtiğimiz 12.07.2020 günü Azerbaycanın Tovuz şehrine saldırdı ve bir General 3 Subay ve 11 askerimizi şehit etti,  ancak Azerbaycan ordusunun sert karşılık vermesi sonucu kaçan Ermeni güçler 22 Eylülde yeniden Abşaron, Terter, Gence, Mingeçevir başta olmak üzere bütünü savunmasız sivil yerleşim yerlerini füzelerle vurdu bu defa sabrı tükenen Azerbaycan milli ordusu topyekün bir karşı saldırıyla 30 yıldır Ermeni işgalcı silahlı kuvvetlerinin işgali altındaki Karabağı ve diğer topraklarını kurtarma kararlığı karşısında büyük kayıplar veren Ermeni güçleri silah ve techizatlarını  arkalarında bırakarak kaçmağa başladılar.

Ancak yine geçmişte olduğu gibi ABD’e , Rusya, Fransa ve Yunanistan, İranın hava sahasını, Limanlarını ve kara yollarını kulanarak İran tırlarıyla binlerce tırlık silah ve akaryakıt gönderdiler.

Burada iranın bu ikiyüzlü ve yanlı tutumunu, Hamburgda bulunan Türkiye ve Azerbaycan Avrupa Dernekleri Konseyi olarak İranın bu Komşuluk ve islam kardeşliğine yakışmayan tavrını kınamak için bulunuyoruz.

Konuşmacılar Güney Azerbaycanı temsilen Yüsüf Eli bey, Ali bey, Yüsüf Memedli, Kuzey Azerbaycan adına, Dr. Nigar hanım, Ozan Halil bey, İYİ Parti Almanya Sorumlusu Sayın Selçuk Han , Sivas Spor Gönüllüleri cemiyeti adına Sayın Ruhi Özer ve Avrupa Ülkücüleri İstişare Heyeti Adına Genel Başkan Sayın Mehmet Emin Kaya Birer konuşma yaptılar. Bu konuşmalarında İrana eleştirilerde bulundular.

BASIN BİLDİRİSİ

Tüm dünyanın dikkatine;

Kıymetli Basın mensupları. Malumunuz olunduğu üzere işgalci Ermenistan Devleti 30 yıldır Azerbaycan Devletinin topraklarının % 20 sini işgal altında tutmaktadır. 

Birleşmiş Milletler teşkilatının Ermenistan’a işgal etiğiniz Azerbaycan topraklarından kayıtsız ve şartsız olarak çekilin demesine rağmen, Ermenistan Fransa, Amerika, Rusya ve dolaylı olarak İranın üstü kapalı gizli desteği sayesinde, Şımarık Ermenistan ne uluslar arası kamu oyunu, ne birleşmiş milletlerin alınmış olduğu 4 adet kararını, nede hamisi olan AGİK- MİSK gurubunu dikkatte almadı ve tam aksine defalarca Azerbaycan’ı tacize devam etti.

Son olarak 12.07.2020 vuku bulan saldırı karşısında Azerbaycan Ordusunun cevabı ve karşılığı çok sert oldu. 

Ders almayan Ermenistan yeniden Azerbaycan’ın Terter ve Gence şehirlerine 27.09.2020 günü yeniden Balastik füzelerle saldırdı. 

Artık bıçak kemiğe dayandı. Azerbaycan Devleti ve Milleti kararını verdi gayrı kendi göbeğini kendisinin kesmekten başka da çaresi kalmamıştı.

Bu kararlılıkla;

Ermenistan’ın saldırganlığına ve sivil katliamlarına son vermenin ve 30 Yıldır işgal altındaki topraklarını Ermenistan’ın işgalinden kurtarmanın günü ve zamanı gelmişti artık.

Çünkü ne iki yüzlü Avrupa birliğinden, ne AGİK – MİNSK Gurubunun Ermenistan’ı koruyan taraflılığından ,nede Ermenistan’ı Askeri varlığıyla koruyan Rusya’dan ve ne de Komşu ve Müslüman ülke İran’dan bir fayda gelmeyeceğini anlayan Sayın Büyük Baş Kumandanımız İlham Aliyev’in verdiği o tarihe geçecek kararı “Yiğit Ordum ‘ ya Karabağ ya ölüm, ya İstiklal ya ölüm” emrinden sonra Mete Han’ın Kahraman Ordusu Dünya’ya parmak ısırtan destansı bir hareketle 30 yıldır işgal altındaki topraklarımızı Ermeni işgalinden kurtarmağa başlamasından dehşete düşen Avrupa birliğinin önemli bir üyesi olan Fransa’nın hiç büyümemiş Lideri Macron Hrıstiyan cihatına çağrı yapıyor. İşgalcı çocuk katili Ermenistan uluslar arası lobilerini harekete geçiriyor. Rusya gizli silah sevkiyatını Hazar denizi üzerinden İran limanlarına ve oradan kara yoluyla Ermenistan’a taşıyor.

Dünya kamuoyunun dikkatine;

Biz Makronu, Avrupa’yı, Amerika’yı Yunan’ı ve bu şer ittifakını anlıyoruz fakat komşumuz Müslüman ve kardeş İranı anlamakta zorlanıyoruz. 

İranın sayın yöneticileri bakın Ermeni canilerin eline geçen vede geçer geçmez hemen Azerbaycan’ın Sivil yerleşim birimi olan Abşaron’u, Gence’yi Terter’i , hatta dün gece 16.10.2020 saat 24:00’te yine Gence ve Mingeçevir’i 

Balistik füzelerle vurmasını ve ….. sivili katletmesini, … Sivili yaralamasını onlarca sivil yerleşim yerlerini, binaları harap etmesini nasıl izah edeceksiniz ?.

Topraklarınızdan Ermenistan’a geçen binlerce tırlık akaryakıtı ve lojistik ikmali nasıl izah edeceksiniz? Bakın Ermenistan’ın Azerbaycan sivil yerleşimlerine attığı Balastik füzeler daha önce Ermenistan’ın elinde olsaydı şayet, emin olunki Ermeni onları hiç çekinmeden hareketin daha ilk gününden itibaren kullanırdı ve haftalar sonra o füzeleri sivil yerleşim birimlerine atmazdı.

İranın muhterem yöneticileri bizler size hep komşumuz, kardeşimiz ve Müslüman bir ülke olarak baktık ve her zamanda sizin toprak bütünlüğünüze saygı duyduk ve aynı hassasiyeti maalesef sizden göremedik ve görmüyoruzda.

Muhteremler nedir sizin bizim toprak bütünlüğümüze karşı olan iki yüzlü tavrınızın altında yatan sebep.!

Yoksa Türkmen Çayı 1828 ve Edirne 1829 anlaşmasının delineceği endişeniz mi var?

Beyler korkmayın Biz Türkler dost ve komşularımıza karşı hiç düşmanca yaklaşım içinde olmadık, iki yüzlü siyaset gütmedik, söylenecek bir sözümüz varsa onuda dost’a ve düşman’a açıkça yüzüne söyleriz ve söyledik de.

Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz, durdurun Ermenilerin savunmasız sivillere karşı olan füzeli saldırılarını.

Def olup gitsinler işgal altında tutukları topraklarımızdan ve dursun Ermenistan’ın sivillere karşı katliamları.

Ermenistan’ın uyuşmaz ve kavgacı tavrını şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Can Azerbaycan seninleyiz.

Karabağ ‘ Türk’tür Türk kalacak.

Türkiye ve Azerbaycan  Avrupa Dernekleri Birliği Konsey Üyeleri Adına:

Mehmet Emin kaya

Hamburg 17.10.2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir