HAMBURG’DA ÇİFTE BAYRAM KUTLAMASI

Almanya’nın Hamburg kentinde bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumartesi günü saat 17.00’de Le Royal-Event düğün salonu ile Pazar günü saat 14.00’te Başkonsolosluk önünde yapılacak.

Derleme : Mehmet ATAK

ZEYNEP ARSLAN’DAN AÇIKLAMA

Başkonsolosluk önünde Pazar günü saat 14-16.00 arasında yapılacak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama  organizasyonunu bazı STK ve Atatürkçü Kadın arkadaşlarının desteğiyle organize eden Zeynep Arslan, gazetem.eu‘ya şu açıklamada bulundu:

Zeynep ARSLAN

CESUR BİR ATATÜRK KIZI

Ben Zeynep Arslan 

Bana kendini ifade et deseler Atatürk aşkıyla cumhuriyet ve laikliğe inanmış, onun ilkeleriyle büyümüş cesur bir Atatürk kızıyım derim.

Uzun yıllar dernekcilikle uğraşmış, bu işe gönül vermiş biriyim. HADD Başkanlığı’ndan istifami sunarken “Benim kalbimdeki Atatürk Aşkı asla sönmez, dernekler üstüdür” demiştim ..

Zaman maalesef istemedigimiz sağlık sorunlarıyla meşgul etti geçtiğimiz dönemlerde ama, dedim ya Atatürk bir aşk…

SALONLAR YASAKSA

Korona pandemi falan derken, gördüm ki milli bayramlarımız iptal edilmiş.. Neyse alınan kararlarla ilgilenmiyorum, salonlar yasaksa SOKAKLAR ve ALANLAR bizim…

“Neden şimdi” diye bir soru geliyor. Şöyle açıklayayım: Geçen hafta 15 yaşında bir gence uygulanan polis siddetini protesto etmek icin bir gösteri düzenlendi ve ben de ordaydım,çünkü ben bir Anneyim ve oradaki çocuk benim cocuğum da olabilirdi. Duyarlı her insan orda olmalıydı ve yine gördümki maske ve sosyal mesafeyle izin alınıp, yaklaşık 300 kişiyle bir eylem yapılabiliyormuş… 

Aklıma orada takılmıştı; “neden biz de bayramımızı alanlarda kutlamıyoruz” diye. “Neden STK’ların bu çözüm aklına gelmez” diye sosyal medyada bunu soru olarak sordum. İnanilmaz güzel dönüşler oldu, bir kac STK ile görüştüm,  “siz yapın” bunu diye ..neyse …

VAROLUŞUMUZUN BAYRAMI

Tam da bu esnada Türkiye’de covit nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın iptal edildigini duydum. Neden ayni günlerde Malazgirt kutlamasi yapan devletim Ayasofya’yı 350 bin kişiyle acan devletim benim Bayramımı yasaklar?

Ben Atatürkün kızıyım, benim kırmızı çizgilerim var. Ataturk ilkeleri ve milli bayramlar hele ki Zafer Bayramı Turkiye’nin varoluş Bayramıdır.

BAŞKONSOLOSLUK ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR

“Peki Hamburg’da bunca alan varken niye Başonsolosluk önü ?” şeklinde sorular da geldi.

Şöyle açıklamaya çalışayım:  Neden olmasın; orası benim ülkemi temsil eden tek kurum değil mi ? Bizi birleştiren tek ortak yer degil mi? Biz seçimlerde günlerce orada emek verip çlışıyoruz, herşey ülkemiz daha iyi olsun diye değil mi?

İstiyorum ki Kalbinde Atatürk Aşkı olan herkes gelsin, sadece benim bayramım değil, hepimizin Bayramı.. Son olarak şunu ifade edeyim, elinde bayrağı kalbinde Atatürk sevgisi, vatan sevgisi olan herkes buyursun gelsin. Zaten bu Bayram için davete de gerek yok ki!

Hepinizi saygı ile selamlıyorum.. 

                                       ***

Sümbül Tarakçılar
Nermin Orhan

Le ROYAL. EVENT DÜĞÜN SALONUNDAKİ KUTLAMA

AVTED Engelliler Derneği  Genel Sekreteri Sümbül Tarakçılar ile arkadaşı Nermin Orhan’ın bireysel girişimleri ve Dernekler Platformu’nun desteği  sonucu düzenlenen Le Royal. Event adlı salondaki 30 Ağustos Zafer Bayramı  Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak.  Etkinliğe Başkonsolos Yonca Sunel’in de iştirak edeceği belirtildi.

Sümbül Tarakçılar, toplantıda Korona Pandemisi hijyen kurallarına sıkı şekilde riayet edileceğini ve salona sınırlı sayıda kişi alınacağını ifade etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir