HAMBURG’DA MASKE ZORUNLUĞU

Hamburg`da Cadde ve Meydanlarda Maske Takma Zorunluluğu: 12.10.20  Pazartesinden itibaren Hamburg’daki korona insidans değeri yüksek olduğu için maske zorunluluğu genişletiliyor.

Pazartesi gününden itibaren kısmen açık havada da geçerli olacak.

Sağlık Senatörü Melanie Leonhard (SPD) belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, gelecekte tüm kamu binalarında ve restoranlarda çalışanlar için ağız ve burun korumasının zorunlu olacağını, Senatonun sokağa çıkma yasağı getirmek istemediğini söyledi.

Hamburg’un sokaklarında Maske zorunluluğu 

Hamburg’un bazı sokak veya meydanlarında belirli saatlerde olduğu gibi, kapalı salonlardaki etkinliklerde de maske zorunluluğu geçerli olacaktır. Caddeleri ve meydanları gösteren bir liste internette yayınlandı.

Dış mekanda sadece belirli yerlerde maske zorunluluğu

Dış mekânda maske zorunluluğu, belirli yer ve zamanlarla sınırlıdır.
Bunlar arasında Reeperbahn ve Landungsbrücken ile Schanzenviertel’deki Schulterblatti, Innen Alster’deki Ballindamm ve ana tren istasyonundaki Steintorplatz yer alıyor.
Sağlık Senatörü Melanie Leonhard Maske gereksiniminin ihlal edilmesinin asgari 150 avroluk para cezasının olduğunu, ancak duruma göre sadece bir uyarı cezasının verilebilir olduğunu söyledi.

Haber : Yaşar YILDIRIM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir