HAMBURG’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle  Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi V. Lütfi Dede ile kısa adı TÖDER olan Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Bilge Yörenç birer kutlama mesajı yayınladılar.

Lütfi Dede

Eğitim Ataşesi Lütfi Dede’den Öğretmenler Günü Mesajı:

Başta başöğretmenimiz ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sabırla, sonsuz sevgi vefedakârlıklarla Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün veciz sözüne uygunolarak fikri hür, vicdanı ve irfanı hür nesilleri yetiştirerek, kutsal bir görevi yerine getiren tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı ve özel gününü kutlar, meslekhayatlarında başarılı olmalarını ve sevdikleri ile sağlıklı bir ömür geçirmelerini dilerim.

Lütfi Dede

Hamburg Eğitim Ataşesi V.

********

Bilge Yörenç

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun! 

24 Kasım 1928, Millet Mekteplerinin açıldığı, halkımız için eğitim seferberliğinin başladığı gündür. Aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e ‘Başöğretmen’ ünvanı verilmiştir. Öğrencilerimize modern bilimin ışığında eğitim veren tüm öğretmenlerimizin ve eğitmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü; Başöğretmen Atatürk’ü bir kez daha minnet ve şükranla anarak kutluyorum.

2020 yılında öğretmenler olarak olağanüstü bir durumla karşı karşıya geldik: Kovid -19 salgını nedeniyle okullardaki eğitime ara verilmesi ve uzaktan / online eğitime geçilmesi, öğretmenlerin eğitimde ne kadar önemli bir rol aldığını gösterdi.Okulların Mart –Mayıs ayları arası uzaktan eğitime başlaması bu süreçte öğretmenleri, velileri, okul idarecilerini doğrudan etkilemiş ve eğitim sistemindeki eksikleri ortaya çıkarmıştır. Öğretmenler bu olağanüstü durumda ders verirken öğrencilerin hem bilimsel başarılarını hem de psikolojik durumlarını dikkate almışlardır. Birçok öğretmen evde teknik olanakları yetersiz olan öğrencilere ders materyallerini şahsen kendileri götürerek derslere katılmalarını sağlamış, velileri nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirmişlerdir.

Salgın ayrıca öğretmen-veli arasında çocuk odaklı işbirliğinin önemini de bir kez daha ortaya koymuştur. Derslerin yanı sıra öğretmenler bu dönemde uzaktan eğitimde gerekli olan dijital araçları en iyi şekilde kullanabilmek için hizmet içi seminerlere katılarak kendi yeterliklerini geliştirmeye başlamışlardır. Salgın sürecinde Türkçe derslerinin aksaması için birçok meslektaşım okul idarecileri ile bire bir iletişim kurarak derslerin devamını sağlamış, soruları ve çekinceleri olan velileri uzaktan eğitim konusunda bilgilendirmişlerdir.

Salgın yakın bir gelecekte hibrit eğitime geçme zorunluluğunun çok yüksek olduğunu gösteriyor. Bir grup öğrencimiz okulda ders görürken diğerleri bu dersleri evde dijital ortamda işleyecek. Evde olan öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için verilen dersleri anlaması, ödevlerini yapabilmesiiçin öğretmenlerin desteğine ihtiyacı vardır.

İşte öğretmenlik; vicdan ve sorumluluk isteyen, özveri ile yoğrulmuş bir gönül bağıdır. Bu zor süreçte tüm öğretmenlerimize sağlık ve başarılar dilerim.

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

Bilge Yörenç

Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TÖDer) Başkan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir