Hamburg’da Trabzonluların Şampiyonluk sevinci


Türkiye liglerinde 38 yıl aradan sonra şampiyon olan Trabzonspor, taraftarlarını sevince boğdu. Kutlamalar Trabzonluların bulunduğu her yerde coşku ile kutlanırken, Hamburg Trabzonlular derneği de geleneği bozmadı.

Haber: Salih Kartal
38 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 7. şampiyonluğuna ulaştı. Bu bağlamda başta Trabzon ve Türkiye’nin büyük şehirlerinde coşku ile yapılan kutlamalara zincirine Hamburg Trabzonsporlular Derneği de katıldı.  Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde CLASS  Event salonundaki şölene Milletvekili Güngör Yılmaz (SPD) Hamburg da çalışmalarını sürdüren traftar dernek temsilcileri, Galatasaray Derneği başkanı Nihat Kırmızı, Sivasspor Taraftar derneği Başkanı Ruhi Özer, sanatçı işadamı Doğan Öztürk, işinsanları ve STK temsilcileri  ve Trabzonsporlu taraftarlar katıldı.

Zengin program Yücel Acar‘ın  (Mavilim Orkestrası) davetlileri selamlaması ile start alırken, Karadeniz bölgesinin sembolü olan kemençe eşliğinde DJ Gökhan ve Kenan Yılmazı’n hareketli müzikleri eşliğinde geleneksel horon ve kolbastı danslarından örnekler sergilendi. Davetliler arasında yer alan Urfalı Doğan Öztürk  istek üzerine çıktığı sahnede Güneydoğu bölgesinden okuduğu eserler ile geceye renk kattı. 

 İlhan Yılmaz: “Trabzonspor, kimliğimizin önemli bir unsurudur !”
Gecenin organizesini yapan Trabzonlular derneği başkanı  İlhan Yılmaz, tüm katılımcıları selamladıktan sonra  günün anlam ve önemi üzerine davetlilere hitaben yaptığı konuşmadan özetle şunları dile getirdi. “Yıllar sonra gelen  şampiyonluğun sevinci çok büyük.. Hangi Trabzonsporluyla sohbet etseniz  mutluluğunu anlatmaya kelime bulamıyor. Uzun soluklu bir mücadelenin sonunda gelen müthiş bir zafer duygusu ve bu duyguyu hak eden vefakar Trabzonspor taraftarları, Trabzonspor zor günler geçirdiğinde yemeden içmeden kesilen  gözüne uyku girmeyen konu Trabzonspor olunca hiç bir şeyden ödün vermeyen futbol taraftarlığı başkaları için hobi veya eğlence olabilir.  Ama bizim için Trabzonspor kimliğimizin önemli bir unsurdur.”

Başkan Yılmaz, “renkdaşlarım” diyerek sözlerine  devam ederek  Trabzonspor taraftarları ile arasındaki duygusal bağın yoğunluğuna değindi ve  sürdürdüğü konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  “Yıllardır “biz ne zaman şampiyon olacağız?” diye sitem eden küçükler, bugün sizin bayramınızdır. Yıllardır üzüntüden ağlayanların  sevinç gözyaşı dökecekleri gündür bugün.  Türk futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştiren Trabzonspor’un dayatılan düzene başkaldırışının  isyanından hiç vaz geçmediği direnişine ve 1975 – 1976 sezonunda yaktığı ateşin bugüne  uzanan yolculuğundan bahsediyorum.  Bu uğurda çok büyük adaletsizlikere, haksızlıklara  rağmen insanımızın mücadelesinden vazgeçmemesinin ödülünü nihayet  şampiyon olarak almasını bilmiştir. Takımımızla, taraftarımızla bordo mavi formamızla ne kadar gurur duysak azdır.” 

 Kupa Şampiyonu Sivaslılar Başkanından  Çiçekli tebrik

Sivasspor taraftarlar derneği başkanı Ruhi Özer, Başkan İlhan Yılmaz‘a bir buket çiçek sunarak tebrik etti.  Özer, “Trabzon Sporun şampiyonluğunu kutluyoruz. Dün Sivasspor da bir kupa aldı. Şampiyonluk kupası olmasa da Türkiye Kupası onun yavrusu sayılır. Seneye Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı, biliyorsunuz Cumhuriyetin temeli ilk Sivas’ta atılmıştı ven seneye biz de bu süper kupaya talibiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir