Hamburg’da Tüm Çocuklar Kreşlere Geri Dönüyor

18 Haziran’dan itibaren Hamburg kreşlerinde tüm çocukların, yaşlarına veya gruplarına bakılmaksızın, tekrar bakımları sağlanacak. Tüm çocuklara güvenli bakım sağlamak için sınırlı bir bakım süresi kararlaştırılacak. Her çocuk için haftada 3 günde en az 20 saat bakım güvencesi yer alırken, ödemesi durdurulan ebeveyn aidatları da aynen devam edecek.

Leonhard: ”Tüm çocukları planlanandan daha erken bakım merkezlerine geri getirebildiğimiz için mutluyum! ”

Korona önlemleri çerçevesinde uzun zaman hizmet veremeyen kreşler kademeli olarak açılmaya başlamıştı. En son verilen karara göre kısıtlı da olsa tüm çocuklar kreşlerine geriye dönüyür. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hamburg Aile Senatörü Dr. Melanie Leonhard şunları söyledi: ”Mart ayından bu yana, birçok çocuk günlük bakım kreşlerinde oynayabilecekleri ve öğrenebilecekleri gerçeğinden vazgeçmek zorunda kaldı. Ebeveynler için evde çocuk bakımı genellikle stresli ve çoklu yük anlamına geliyordu. Hamburg’da enfeksiyon şu anda kontrol edilebilir düzeydedir. Tüm çocukları planlanandan daha erken bakım merkezlerine geri getirebildiğimiz için mutluyum!

Haftada en az üç günde, 20 saat garantisi veriliyor

Gelecek hafta için planlanan sınırlı çalışma, hijyen önlemleri ve koruyucu önlemlerin uygulanabilmesi bakımından ve tesislerin işletilmesinde personel olanaklarına uyarlanmasında, bakım süresinin esnek bir şekilde ayarlanması gerekebileceği anlamına geliyor. Olağan bakımın garanti edilememesi durumunda, kreşler ebeveynlerle karşılıklı anlaşmaya varabiliyorlar. Bu amaçla, resmi makam konu hakkında bakım merkezi ve ebeveynlere birer mektup gönderdi. Normal bakımdan önceki bu ön aşama ile kademeli açılma deneyimlerinde, ebeveynlerin ve çalışanların istekleri dikkate alınırken, ebeveynler için üç gün boyunca en az 20 saatlik bakım ile garanti veriliyor ve şimdiye kadar ödemesi durdurulan ebeveyn aidatları aynı şekilde devam ediyor.

Haber: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir