Hamburg’da yeni bir dergi: “Multi Global”

Televizyon dünyasındaki programlarıyla adını duyuran gazeteci  Murat Topçu, Türkiye ve Avrupa’da işi gereği değişik şehirlerde sürdürdüğü yaşam mücadelesinde, şimdi de Hamburg limanına demir attı ve “Multi Global” adlı yeni dergisiyle Medya dünyasına yeni bir ses getirdi.

Haber: Mehmet Atak

Yaklaşık 90 bin Türkiye kökenli insanın yaşadığı 1,9 Milyon nüfuslu Hamburg kentinde, medya dalındaki çeşitli yayın türlerine bir yenisi daha eklendi. Bir süre önce Hamburg’a yerleşen Murat ile Elif Topçu çiftinin hazırlayıp, ilk sayısını geçen ay piyasaya çıkardıkları aylık “Multi Global Dergisi”nin 2. sayısı ise önümüzdeki günlerde okuyuculara ulaştırılacak. 

“HAMBURG’UN NABZINI TUTACAĞIZ”

Deneyimli  TV programcısı  Murat Topçu,  yayın hayatına başlayan Multi Global Dergisi hakkında şunları söyledi: 

“Bugün için, değerli eşim ve yol arkadaşım Elif’le birlikte, öteden beri bir hayalimiz olan Aylık Aktüel Magazin projemiz Multi Global adlı dergimizin tanıtım sayısını değerli okuyucularımızla bulışturduktan sonra, aynı istek ve heyecanla 2. sayımızı da Şubat ayında piyasaya çıkarmak üzere çalışmalarımızı tamamladık.  Okuyucularımızdan gelen yoğun beğeniler doğrultusunda, gelecek sayılarımızda bu güzel şehir Hamburg’un nabzını tutarak, bunu sayfalarımıza aktaracağız. 

HER KIŞIN BİR BAHARI VAR

Yaşadığımız bu pandemı süreci, tüm sektorlerlerle birlikte en çok da biz Medyacıları olumsuz şekilde etkiledi.

Gücümüzü siz değerli girişimciler ve işverenlerden aldığımız için, bazı işyerlerinin  kapanması ve faaliyetlerinin durdurulması, haliyle bizleri de üzdü ama, asla umutsuz değiliz. Her kışın bir baharı ve yazı olduğuna göre, bu zor günler de geçecek, yine güneşli, güzel günler göreceğiz.”

HİÇBİR OLAY ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

Multi Gobal Dergisi’nin imtiyaz sahibi Murat Topçu’nun ünlü seyyah Evliya Çelebi’yi andıran enterasan bir yaşam serüveni var.  Onu da kendi ağzından dinleyelim:

“Bu uzun maratonda, hayat yolculuğu için de her zaman hedefler belirledim. Bu hedefler doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım..

Hiç bir olay  tesadüf değildir. Bu bağlamda, yaşadığım 10 şehirde binlerce insan tanımış olmaktan dolayı  sevinçli ve mutluyum.  Her şehir, her insan bna birşeyler öğretti. Yaşadığımız hadiselerle birlikte hayat devam ederken, her zaman iyi bir hayat öğrenci olmaya çalıştım ve bu süreç hâlen de devam ediyor.

1970 yılında Ankara’da doğduğumda, hayatımın ilerleyen yıllarında başka başka şehirlerde yaşayacağımı hiç tahmin edemezdm. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Alanya, Stockholm, Duisburg, Freiburg, Berlin ve de nihayetinde Hamburg..

2013 yılında İsveç Stockholm’de yaşarken, Sosyal Medya üzerinden Atv Avrupa kanalında programı olan  yapımcıyla tanışıp Televizyon dünyasına atılmamla birlikte Medya hayatım da  başladı. 4 yıl Atv Avrupa Vizyon programı temsilciliği yaptım.

Daha sonra Ekonomi Dünyası programına geçtim, Showturk ve de TV 8 İnt’ de programlar yaptım.

An itibariyle TV 8 İnt’de Sektörel  Başarı programı temsilciliği yapıyorum. Tabii ki  bir de Hamburg ve çevresi için yayınlamaya başladığımız MULTİ GLOBAL Dergisi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir