HAMBURG’DA YENİ KORONA ÖNLEMLERİ

SPD’li Milletvekili Ali Şimşek, son zamanlarda yayılma emareleri gösteren Korona pandemisi dolayısıyla Hamburg’da alınan yeni önlem paketi hakkında bir bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Şubat ayında yapılan Eyalet Parlamentosu seçimlerinde 5 yıl aradan sonra tekrar meclise giren Ali Şimşek’in açıklaması şöyle:  

Değerli arkadaşlar, sevgili dostlar, pandemi sürecinde dönüm noktası olarak görülen,  bilim insanları tarafından daha önce belirtilen  ikinci dalganın içerisindeyiz.
 
Alınan bir dizi önlemin amacı, Covid 19’ u daha iyi kontrol edebilmek ve insanların  hastalık sürecinde ihtiyacı olan tüm sağlık hizmetlerini alabilmesidir. Bu karalar 26 Ekim Pazartesi gününden  itibaren geçerli olacak.

UYGULAMADA HANGİ KARARLAR VAR ?
 
* Sosyal temas kısıtlaması getiriliyor. 
Bu kısıtlamaya göre en fazla 10 kişi,  iki haneden/evden bir araya gelebiliyor. Bu buluşma, evinizde, kamuya açık bir alanda veya bir restoranda olabilir.
 
* Dikkat istisnalar var:
Sosyal temas kısıtlaması aile içinde geçerli değil, yani brinci derecede akrabalarınız ile bir araya geldiğinizde bu ikiden fazla haneden, yani evden olabilir.
 
* Bir de 12  yaş altı çocuklar uygulama dışı. 
Yani 12 yaş altı çocuklar,  en fazla 10 çocuk olma şartı ile 10 ayrı evden, oynama veya doğum kutlamaları  gibi aktiviteler için bir araya gelebilir.
 
* Kurum, kuruluş ve spor klüpleri uygulama  dışı. Yani eski  uygulamalar bu alanlarda devam etmekte.
 
* Ayrıca gece 23:00’den sabah 05:00 e kadar uygulanan alkol satma yasağı, saat 10 ‘a kadar uzatıldı. Yani alkol satmak saat 23:00 ile sabah 10:00 arası yasak.

* Dernek, sendika, kamu yararlı kurum ve kuruluşlar, mesafe, maske be hırn kurallarıma uyma şartı ile, önemli yk. toplantılarını, organ seçimlerini ve genel kurullarını yapabilirler.

Saygı ve sevgilerimle, sağlıklı ve huzurlu kalın.


Ali Şimşek, MdHB

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir