Hamburg’dan Silah ve Mermi ihracatı

Hamburg Halk İnisiyatifi, düzenlenen basın toplantısı ile  Hamburg’dan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere yapılan mühimmat ve silah ihracatını durdurmak için imza kampayası başlattı.

Haber: gazetem.eu, Salih KARTAL

Almanya’nın dünyaya açılan kapısı olan liman kenti Hamburg’dan çeşitli ülkelere yapılan “Silah İhracatı“nı durdurmak üzere,  “Hamburg Halk İnisiyatifi” isimli oluşumca başlatılan imza kampanyası ve gerekçeleri, düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Hamburg Alevi Kültür Merkezi binasında gerçekleşen basın toplantısına Hamburg Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız, Hamburg Halk İnisiyatifi sözcüleri Paula Herrschel, Axel Richter, Martin Dolzer’in yanı sıra inisiyatif destekçisi kuruluşlardan Monika Koops ve Hartmut Ring konuşmacı olarak yer aldılar.

GÜNLÜK 2 KONTEYNER SİLAH PARÇALARI ve MÜHİMMAT

Sunuculuğunu  Sol Parti  Milletvekili Mehmet Yıldız’ın  yaptığı toplantıda, Avrupa’nın en büyük limanlarından Hamburg Limanında endüstriyel ürünlerin yanında günlük ortalama üç konteyner mühimmat ihraç edildiği dile getirildi. Bunlara ilaveten muhtelif silah parçalarının da önemli bir yer aldığı, sadece Hamburg’da 93’ü aşkın firmanın bunların üretimi için çalıştığı anlatıldı.

Başkan Dr. Peter Tschentscher’e davet

Hamburg’da kültürel ve sendikal çalışmalarını sürdüren GEW Hamburg, AK Frieden des ver.di-Landesbezirk Hamburg, IPPNW Hamburg – Internationale Ärzte zur Verhütung des Atomkriegs, Alevitische Gemeinde Hamburg, Hamburger Forum für Frieden und Völkerverständigung und weltweite Abrüstung, Konföderation der Gemeinschaften Mesopotamiens in Deutschland (KON-MED), DIDF Hamburg (Föderation Demokratischer Arbeiter- vereine e.V.), Deutsche Friedensgesellschaft-Vereinigte KriegsdienstgegnerInnen (DFG-VK) Hamburg, Flüchtlingsrat Hamburg, Bildung ohne Bundeswehr (BoB), AStA der HAW Hamburg, DIE LINKE Hamburg,AG Frieden der DKP Hamburg, AG Frieden und Internationale Politik der LINKEN Hamburg, Friedensinitiative Niendorf, Hamburger Initiative gegen Rüstungsexporte, LAG Waffenexporte stoppen der LINKEN Hamburg,  Linksfraktion in der Hamburgischen Bürgerschaft, Lampedusa in Hamburg, Referat für internationale Studierende (RiS) im AStA der Universität Hamburg, ATIF Hamburg – Deutsch-türkische Arbeiterföderation, Fridays for Future, Attac Kurumlarının desteklediği Halk İnisiyatifi, Hamburg Belediye binasının önünde 20 Mart tarihinde saat 14:00’te başlatacakları imza kampanyası için Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher’e davetiye göndererek, kendisinden ilk imzayı atmasını bekleyecekler. 

İki yüzden fazla kültürden toplumun yaşadığı Hamburg’da kültürel ve sanatsal etkinliklerle başlayacak olan imza kampanyasında hedef altı ay içinde 10 bin imza toplamak. Böylece Almanya’nın büyük limanlarından birine sahip olan Hamburg yerel yasalarının çerçevesinde, aralarında Meksika, Brezilya, Kolombiya, Sudi Arabistan, Türkiye, Yemen, Suriye gibi ülkelere silah ve mühimmat ihracının yasaklanması gerektiği yönünde bir yasanın çıkarılması için kararlılıkla mücadele edeceklerini  vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir