Hamburglu Taksicilere müjdeli haber

SPD Hamburg Parlamentosu Milletvekili Ali Şimşek, pandemi döneminde  yaşlı ve yürüme engelli vatandaşların taşıma randevularını iptal etmesiyle zor durumda kalan binlerce Hamburglu taksicinin derdine çözüm sağladı.

gazetem.eu / Özel – Mehmet ATAK

Korona pandemisi sebebiyle 365 günü aşkın bir zamandır yoğun tedbirler döneminin yaşanmakta olmasıyla birlikte, özellikle yaşlı veya engelli kişiler ile taksi işletmelerinin muhatap oldukları bazı şikayetler de ortaya çıkıyor. 

2 dönemdir SPD Hamburg Parlamentosu Milletvekili olarak görev yapan Ali Şimşek, kendisine başvuran taksi işletmeleri ve sürücülerinden gelen şikayetleri ilgili makamlara aktararak, çözüm yolu getirilmesine vesile oldu.  

SORUN VE ÇÖZÜM YOLU HAKKINDA ALİ ŞİMŞEK KONUŞTU

İşte Milletvekili Ali Şimşek‘in Taksiciler konusundaki açıklaması: 

“Bazı taksici vatandaşlar  beni arayarak, taşıma için randevu yapan yaşlı, yürüme engelli veya 80 yaş üstü vatandaşların, bir süre sonra  randevularını bir bir iptal ettiği konusunda şikayette bulunmuşlardı. 

Bilindiği gibi, bu türden vatandaşların taşıma işi Hamburg’da DRK (Deutsches Rotes Kreuz) tarafından organize ediliyor ve taşıma ücretleri sosyal bakanlık tarafından ödeniyor veya DRK sosyal bakanlıktan alıyor.  

Konuya  gerekçe  olarak da, DRK (Deutsches Rotes Kreuz) bilgilendirme hattında , taşıma işini kendilerinin organize edeceklerini söylediklerini  ve vatandaşların bu konuda hiç bir şey yapmalarına gerek olmadığını bildirmişler. Şikayetlere yol açan bu konu  hakkında  Bergedorferzeitung’ta bir haber de yayınlanmıştı. Yaptığımız araştırmada DRK’nin sadece Hamburg’da monopol konumu olan bir Taksi merkezi ile çalıştığı haberini aldım. 

Konuyu acilen üyesi olduğum Ulaşım Komisyonu’na ilettim ve  böyle bir davranışın  kesinlikle adil olamadığını, zaten zor durumda olan taksici vatandaşların bu pandemi döneminde  böyle bir dışlanmayı hak etmediklerini dile getirdim. 

Bu konuda diğer komisyondaki arkadaşlar da aynı düşüncede olduklarını bildirdiler ve konuyu önce Sosyal Komisyon’a, daha sonra Bakanlıklara bildirdik ve bu konu ile ilgili bir açıklama istedik.”

Ali Şimşek

1 MART’TAN İTİBAREN TÜM TAKSİCİLERİ KAPSAYACAK 

Milletvekili Ali Şimşek, ilgili makamlardan gelen açıklamaya göre,  DRK ile yapılan görüşmeler doğrultusunda  1 Mart 2021 itibari ile yaşlı ve yürüme engelli, riziko gurubunda olan vatandaşları  taşıma konusunda tüm Taksi merkezleri, taksi sürücüleri ve birliklerini eşit bir şekilde kapsam içerisine alınacağı haberini alındığını belirterek, özetle şunları söyledi:  

“Bu çok iyi bir haber.. Biz de bu olayın  takipçisi olacağız ve sayıları binlere varan taksici vatandaşları yalnız bırakmayacağız. 

Ümit ediyoruz ki, korona pandemisini pek yakın bir zamanda atlatırız , esnaf ve işverenlerimiz rahat bir soluk alır. Yardımlarla ilgili, bildiğiniz gibi daha önce restoranları ve küçük işletmeleri ziyaret etmiştim. Berberler ve taksici vatandaşlarla da devamlı irtibattayız. Gelişmeleri anında vatandaşlarla paylaşmayı sürdüreceğiz.” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir