Hatayspor 49-91 Fenerbahçe Safiport

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 22. hafta maçında Hatayspor’a konuk oldu. Antakya Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleden 91-49 galip ayrılan Potanın Kraliçeleri, galibiyet sayısını 19’a yükselterek zirvedeki yerini korudu.

Kadın Basketbol Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Tuğçe Canıtez, Alina Iagupova, Alperi Onar, Kayla McBride ve Elizabeth Williams.

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız; Alperi Onar ve Kayla McBride’la maça hızlı başlayan taraf oldu (0-5). Maçtaki ilk sayılarını üç sayı çizginin gerisinden Elif Emirtekin’le bulan Hatayspor, skoru 3-5 yaptı. Alina Iagupova ve Williams’la üretken olmaya devam eden Takımımız, farkı 9 sayıya kadar çıkardı (3-12). Çeyrekte son 5 dakikaya girilirken Louka ve Alperi Onar’ın karşılıklı basketleriyle skor 9-15’e geldi.  Bu skorun ardından molaya giden Fenerbahçemiz, moladan Alina’nın 3 sayılık isabeti, Manolya’nın da faul çizgisindeki katkısıyla dönerek farkı çift hanelere çıkardı (9-19).  Bitime iki dakika kala Satou Sabally’i devreye sokan Fenerbahçemiz, skor üstünlüğünü korudu (11-24). Son bölümde her iki takım adına da yapılan top kayıpları dikkat çekse de çeyreği önde tamamlayan taraf 13-24’lük skorla Fenerbahçemiz oldu.

İkinci çeyreğe 6-0’lık seriyle oldukça etkili başlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, 13-30’luk üstünlüğü yakaladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Büşra Akbaş’la bulan Hatayspor’a, Kayla MacBride ve Alina Iagupova gibi skorer isimleriyle cevap veren Takımımızda, kaptan Tuğçe Canıtez’in de etkili performansıyla soyunma odasına 21-41 önde giden taraf olduk.

İlk yarı sonunda Alina Iagupova 10 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken; Alperi 9, McBride 7, Tuğçe 7, Williams 4, Sabally 3, Manolya da 1 sayıyla katkı veren isimler oldular.

Üçüncü çeyreğe de skorer isimleriyle iyi başlayan Potanın Kraliçeleri, skor üstünlüğünü korumayı bildi (21-46). Bahar Çağlar Ökten ve Louka ikilisiyle potamızda sayılar bulan ev sahibi Hatayspor’a, Alina ve Alperi’yle geçit vermeyen Takımımız, çeyrekte son 5 dakikaya 31-51 önde girdi. Satou Sabally’nin skorer kimliğini parkeye yansıttığı son bölümde farkı 33 sayıya çıkartan Fenerbahçe Safiport, final periyotuna 36-69 önde girdi.

Final periyotunda Tuğçe Canıtez, Kayla McBride ve Elizabeth Williams gibi tecrübeli isimlerin yanında Çağla Karatekin ve Ayşe Yılmaz gibi genç isimlerimiz de süre alırken, Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 91-49 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Iagupova 19, McBride 17, Sabally 16, Alperi 13, Tuğçe 11, Williams 10, Ayşe 4, Manolya 1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir