Hatayspor şampiyon, şehir sabaha kadar uyumadı!

TFF 1. Lig’in bitimine bir hafta kala lider Hatayspor, küme düşen Adanaspor’u son anlarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig’e yükselen ilk takım oldu. Hataylılar şampiyonluğu meydanlara inerek kutladı. Antakya köprü başında meşaleler yakıldı, tezahüratlar edildi, davul zurnayla şampiyonluk kutlandı.

SÖZCÜ’den Can ÇAPAR’ın haberine göre, Hatay’da taraftar maçı Antakya Atatürk Parkı ve İskenderun Anıt Alanı’nda kurulan dev ekranda izledi. Hatay’da 53 yıllık hasrete inat şampiyonluk inancı vardı. Şampiyonluk sevinci ile Hataylılar soluğu Antakya köprübaşında aldı. 7’den 70’e herkes, tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Köprü başına kurulan müzik sistemi ile eğlenen Hataylılar, şampiyonluk halayları çekti.

Şampiyonluk maçını stadyumda takip eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, maçın bitiş düdüğüyle birlikte duygularını şöyle ifade etti:
“Hatayspor’a gönül verenler çok stresli bir 90 dakika sonrası zor da olsa hak ettiği şampyonluğu yaşadılar. 53 yıllık hasret burada bu Pazar günü son buldu. Süper Lig’de Hatay her alanda Süper Lig’de olacaktır. Sadece futbolda, basketbolda değil. Ekonomide, kültürde, birçok alanda, altyapıda, üst yapıda birçok alanda Hatay Süper Lig’de olacaktır. Hedefimiz kalıcı olmak, başarılı olmak ve Barcelona’yla Hatay’da ve İspanya’da maç yapmak. Hedef büyük, hayallerimiz büyük. Çalışmalarımız azimli. Büyük düşünüyoruz.”  Lütfü Savaş,
daha sonra otobüsün üstünde kentte şampiyonluk turuna çıktı.

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU ve YAVAŞ’TAN TEBRİK

Hatayspor’un bu başarısına siyasetçilerden ve belediye başkanlarından da tebrikler geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Süper Lig’e yükselmeyi başaran Hatayspor camiasını yürekten kutluyor, şampiyonluk coşkusu yaşayan Hataylıları sevgiyle selamlıyorum. Gelecek sezon mücadele edecekleri Süper Lig’de Şampiyon Hatayspor’a başarılar diliyorum” mesajını paylaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Lütfü Savaş‘ı kutlayan birer mesaj paylaştı.

Hatayspor tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek. Hatayspor’u şampiyon olarak Süper Lig’e çıkaran teknik direktör Mehmet Altıparmak adeta tarih yazdı. Altıparmak 2017-2018 sezonunda Erzurumspor’u, 2018-2019 sezonunda ise Gaziantep FK’yı Süper Lig’e taşımıştı. Mehmet Altıparmak böylelikle 3 sezon üst üste çalıştırdığı takımları Süper Lig’e yükseltmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir