HBB Kurucu Başkanı Musa Özer’den Şok Açıklama!

2002 yılında kurulan Hamburg Beşiktaşlılar Birliğinin Kurucu başkanlığını yapmış bulunan ve 18. Aralık 2022’de Altona TGH’da yapılan Hamburg Beşiktaşlılar Birliğinin genel kurul salonuna, yine kendisi gibi kurucular arasında yer alan başkan yardımcılığı ve saymanlık görevlerinde bulunmuş olan Bülent İreçge ile birlikte alınmayan iş insanı Musa Özer’den şok açıklamalar geldi.

Haber ve Fotoğraf: Ali Akdemir

Vicdanları sızlatan gelişmeler, derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmıyor”

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Kurucu Başkanı Musa Özer: “Son dönemde yaşanan vicdanları sızlatan söz konusu olumsuz gelişmeler, bizim kurduğumuz, centilmenlik, hoşgörü, sevgi ve saygı geleneğine sahip olan spor derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmamaktadır.

Musa Özer, kamuoyuna ve basın mensuplarına gönderdigi yazılı basın açıklamasında, kurucu başkanı olduğu olduğu Hamburg Beşiktaşlılar Birliği ile her türlü bağını kopardığını açıkladı.

Özer yaptığı açıklamada “Kurucu başkanı olduğum, büyük emekler ve katkılar vererek kurduğumuz Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nde, yaşanan son üzücü gelişmelerden sonra her türlü bağımı kopardığımı kesin bir dille buradan ifade etmeyi, duyurmayı zorunlu bir görev ve sorumluluk olarak görmekteyim.

Son dönemde yaşanan vicdanları sızlatan söz konusu olumsuz gelişmeler, bizim kurduğumuz, centilmenlik, hoşgörü, sevgi ve saygı geleneğine sahip olan spor derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Özer yazılı açıklamasının devamında, “18.12.2022 tarihinde Altona’da bulunan Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) salonunda yapılan seçimli Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Genel Kurulu’nda, yine derneğin kuruluşundan itibaren benimle birlikte yer almış, başkan yardımcılığı ve saymanlık gibi görevlerde bulunmuş olan Bülent İreçge arkadaşımla birlikte toplantı günü zorba bir davranışla salonun içerisine alınmadık. Derneğin kurucu başkanı olarak şeffaf ve demokratik olması gereken bir genel kurula alınmamam ve toplantıda yaşanan birtakım olumsuzluklardan dolayı gelinen bu aşamada, yine derneğin kuruluşundan itibaren benimle birlikte büyük emek ve sorumluluklar vererek derneğin bugünlere gelmesinde katkı sunmuş, yöneticilik yapmış olan Bülent İreçge ve İlyas Baş

arkadaşlar la birlikte aynı doğrultuda karar vererek, şu andaki yönetim ve Hamburg Beşiktaşlılar Birliği ile her türlü bağlarımızı koparıyoruz” vurgusu yaptı.

SAĞLIKLI BİR OLUŞUMA GİDECEĞİZ”

Özer, yaşanan olumsuzluklardan dolayı derneğin geldiği üzücü durumun kendisini ve arkadaşlarını derinden etkileyerek mevcut yönetimdeki anlayışla, her türlü açıdan yollarını ayırma noktasına getirdiğine değinerek şunları söyledi “Bizim şu aşamada kendimizi ifade edebileceğimiz, bu olumsuzlukları dile getirip, değiştirip olumluya dönüştürebileceğimiz imkân ve olanakların bu yapı içerisinde malesef mümkün olmadığına tanık olmaktayız. Bu noktada, bize yarar getirmeyecek bizleri olumsuz bir şekilde etkileyecek bir tartışma sürecine girmemeye karar verdik. Gözümüz gibi koruyup kolladığımız Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü’müzün de zarar görmemesi için bu yapı ile her türlü bağımızı kopararak, yeniden sağlıklı bir oluşuma gitmeyi doğru buluyoruz. Şu an halen dernekte üye olan ve geçmiş dönemde yöneticilik yapmış bulunan bir çok arkadaşımız bize yapılan bu haksızlığa tepki göstererek, bizimle sıcak dayanışma içersinde olduklarını bizlere belirttiler.

UNUTULMAYAN ETKİNLİKLER

Musa Özer başta Beşiktaş Jimnastik Kulübü‘nün 100 kuruluş yılı ve şampiyonluğu nedeniyle Elysee Hotel’de gerçekleştirdikleri müthiş, dillere destan, muhteşem “100. Kuruluş Yılı ve Şampiyonluk Balosu“ etkinliği, yine başkan yardımcısı Bülent İreçge’nin döneminde, 2009 yılında çifte şampiyonluk ile ilgili Elysee Hotel’de yapılan muhteşem balonun üzerinden yıllar geçse de pozitif olarak konuşulduğuna işaret ederek “Yine son derece saygın, kutsal bir görev yerine getiren Hamburg Türk Basın Emekçileri için “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü“ ile ilgili bizlerin başlattığı geleneksel sohbet kahvaltıları, uzun yıllar tarafımızdan devam ettirilmiş olup 2010 yılında basın birliği derneği kurulduktan sonra dernek tarafından üstlenilmiştir.” sözlerini sarfetti.

KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞACAĞIZ!”

Musa Özer yazılı açıklamasının son bölümünde, “Biz tarihi bir çınar ağacı gibi, 120 yıllık bir centilmenlik geleneğine sahip bir takımın taraftarları olarak kendi küllerimizden tekrar güçlü ve demokratik bir şekilde ortaya çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu aşk burada bitmez diyerek Beşiktaş’a duyduğumuz tutku, sevda ve aşk ile yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir