HDF’DEN İÇİŞLERİ BAKANINA UYARI

Merkezi Berlin’de olan Avrupa Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF), Genel Başkan Necip Şahim imzasıyla Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e hitaben yayınladığı mesajda, son günlerde polisin sert davranışlarının korku ve endişe yarattığı, polisin milliyet ayırımı gözetmeksizin herkese insanca davranması gerektiği belirtilerek, konunun yargıya taşınması ve tekrarı halinde tüm demokratik haklarının kullanılacağı hatırlatmasında bulundu.

İŞTE HDF’NİN O YAZISI

Sayın Bakan, 

Son haftarda Almanya’nın değişik şehirlerinde, kısa süre önce ABD’de yaşanan ve ölümle sonuçlanan bir olayı anımsatan polis davranışları, göçmenler arasında korku ve endişe yaratmıştır. Asıl görevi  yurttaşların güvenliğini sağlamak olan polis gücü, milliyeti ne olursa olsun herkese,insanca ve yasal kurallar sınırlarında davranmak zorundadır. Bakanlığınızdan beklentimiz, bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için suçluların ivedilikle yargılanmaları ve gereken cezalara çarptırılmalarıdır.

Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) olarak,yaşanan olayları ve bundan sonraki süreci özenle takip edeceğimizi ve gereken demokratik tüm haklarımızı da kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Necip Şahin

HDF Genel Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir