HELÂL OLSUN HASAN RENKLİÇAY’A!

HELÂL OLSUN HASAN R

İzmir ve çevresindeki 3 etkinlik ile beraberindeki Ali Akdemir‘le birlikte Hamburg’un sesini Türkiye’ye de duyuran iş insanı Hasan Rekliçay‘ın gece gündüz demeden ortaya koyduğu stresli çalışma temposu sonucu soluğu hastanede alması üzüntüyle karşılandı. Türkiye’deki bu yoğun etkinik serüvenini Ali Akdemir yazı ve fotoğraflarıyla haberleştirdi.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Bugüne kadar başarılı sosyal-kültürel çalışmalarla toplumsal alanda adını duyuran yardımsever gönül insanı işadamı Hasan Renkliçay, bir süre önce Liman dergisi ve Gazetem Eu haber editörü gazeteci Ali Akdemir’le birlikte Türkiye’de yine başarılı çalışmalara imzasını attı.

İşte, arkadaşımız Ali Akdemir’in akıcı kaleminden Türkiye izlenimleri:

HASAN RENKLİÇAY/ VARAN 1

Menemen’de yoksul insanların yaşadığı Asarlık Mahallesinde „Çocuklar Gülsün Diye“ başlığıyla çocuklara yönelik oyuncak, eğitim, yiyecek ve yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Bu tür yardım faaliyetlerini uzun yıllardır gerçekleştiren Hasan Renkliçay, Almanyada’ki işletmelerinde evsiz insanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamasıyla da tanınmaktadır.

HASAN RENKLİÇAY VARAN 2

1 Eylül Perşembe günü saat 11:00-13:00 arası Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesiyle ortaklaşa Dünya Empati günü kutlaması.

İnciralti Engellliler Parkında engelli hizmet merkezinde, Türkiye Sakatlar Derneği başkanı pedagog İlknur Peder ve engelli dernek üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar tartışılıp, hep birlikte müzik eşliğinde şarkılar söylenip, yemek yenilerek duygu dolu anlar yaşanmıştır.

Bu etkinliğin sporluğunuda üstlenen Hasan Renkliçay’a ve gazeteci Ali Akdemir’e etkinlikte birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Aynı gün İZDEM müzesi ve sosyal projeler Örnekköy farkındalık yerleşkesine resmi ziyareti gerçekleştirilmiş ve yetkililerden çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alınmıştır.

Bu ziyaret etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Sosyal Yaşam Kampüsü engelli hizmet merkezinin ortaklaşa katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

HASAN RENKLİÇAY/ VARAN 3

Kuşadası’nda BİG-BULL Hasan Renkliçay Rüzgarı Esti

Big Bull Steakhouse Hamburg Sponsorluğunda Almanya’nın Nusret’i olarak anılan Steak Et üstadı Hasan Renkliçay‘ın girişimiyle Kuşadası’nda gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Davutlar yolu üzerinde bulunan Sevgi Plajı Arya Tesislerinde gerçekleştirilen ve bir ilk olma özelliği taşıyan etkinliğe, dünya rekorlar kitabına giren Türkiye’nin milli aşçısı ve tatlıcısı Mahmut Dolmacı da onur konuğu olarak katıldı.

Ali Akdemir‘in paneli yönetmesiyle gerçekleşen Türkiye ile Almanya’da yaşayan insanların damak tatlarının kaynaşmasını hedeflenen organizasyon Kuşadası’nın konuşulanları arasına girdi. Almanya Hamburg Big-Bull işletmesinin damak tadı lezzetini Kuşadası’na taşıyan duayen et üstadı Hasan Renkliçay gördükleri ilgiden dolayı memnun kaldıklarını ve gelecek sezonda daha farklı ve daha bol çeşitli bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Big-Bull sponsorluğunda şefleri Kuşadası’nda buluşturan Panel’de steak et sunumu ile iş birliği protokolü imzalandı.

Panel, Hamburg’dan Hasan Renkliçay, Ali Akdemir ve Hüseyin Kerimoğlu tarafından Davutlar Sevgi Plajı’nda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak, Gastronomi Derneği Başkanı Dr. Emrah Köksal Sezgin, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer, Hasan Renkliçay ve Eğitmen Şef Mahmut Dolmacı katıldı.

Duygu Meltem Yalçınkaya’nın sunumuyla gerçekleşen etkinlikte atılan imza protokolünde ise ‘Gastronomi alanında iş birliği, yurt içi ve yurt dışı gastronomi alanında iş gücü yetiştirme, staj ve iş imkânı konularında ortak hareket etmek, sektörün yeni eğitim konuları, yeni teknolojiler ve yeni akımlar konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi konusunda birliktelik sağlamak, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin ortak şekilde planlanması ve yürütülmesi‘ ifadeleri yer aldı.

TÜRK MUTFAĞINA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Yaptığı yarım tonluk baklavayla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Eğitmen Şef Mahmut Dolmacı, “Ülkemize turistler geldiğinde kebabı acı olmasına rağmen ‘turkish kebap’ diyerek ağzı yana yana yiyorlardı. Türkiye’de dünya mutfağı diye bir şey çıkardılar. Ama çoğu bunu beceremiyor. Bizler Türk mutfağına sahip çıkmalıyız” diyerek ‘Bayat Ekmekten Taze Lezzetler‘ kitabını panele katılanlara hediye etti.

Mahaamut Dolmacı etkinlikte özel bir bıçağını kendisinden övgüyle söz ettiği Hasan Renkliçay‘a hediye etti. Renkliçay da Almanya’dan beraberinde getirdiği özel süslemeli bir bıçağı Mahmut Dolmacı’ya hediye ederek güzel bir jest ortaya koydu.
Bir ilk olma özelligi taşıyan etkinlikte Hasan Renkliçay, hünerlerini göstererek mangal başına geçerek mangalda et tadımı, eğitmen Şef Mahmut Dolmacı ise baklava ve kadayıf tadımı gerçekleştirdi. Panele şarkılarıyla Emre Topbaşoğlu eşlik etti.

NOT: Geçtiğimiz günlerde eşi vefat eden Mahmut Dolmacı’ya biz de baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

GEÇMİŞ OLSUN GÜZEL YÜREKLİ İNSAN

Bundan bir süre önce Türkiye’ye giden ve 3 önemli etkinliğe başarıyla imza atan yardımsever Hasan Renkliçay‘ın bedeni maalesef yüksek tempolu çalışmalara dayanamayarak ciddi bir rahatsızlık geçirmiştir.

Renkliçay rahatsızlanması sonucu Almanya’ya ani geri dönüş yapmak zorunda kalmış ve anjiyo sonucu tekrar eski sağlığına kavuştu. Renkliçay’a sevenleri tarafından sosyal medya üzerinden, gerek telefonla, gerekse de bizzat çok sayıda geçmiş olsun temennisinde bulunuldu. Liman dergisi ve Gazetem haber sitesi olarak Biz de kendisine geçmiş olsun der, acılı şifalar diliyoruz ve de yoksul ve yardıma muhtaç çocukların daha kendisine çok ihtiyacı olduğunu buradan ifade ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir