HH Eğitim Ataşesi Lütfi Dede’den Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve kutluyorum.

Yaklaşık iki buçuk yıldır dünya genelinde pandemiye karşı mücadele vermekteyiz. Pandeminin başlangıcından bu yana, ekonominin yanı sıra en çok olumsuz etkilenen diğer bir alan eğitim ve öğretimdir.

Öğretmen, öğrenci  ve velilerimiz bu olumsuz koşullara rağmen mücadelelerini sürdürerek eğitim alanında ciddi sayılabilecek açıkları gidermeye çalıştılar.

Öğretmenlerimiz derslerini yüz yüze devam ettiremese de, uzaktan eğitim kapsamında öğrencilerimiz ile bağlarını koparmadılar. Onlara bu zorlu süreçte rehber olmaya devam ettiler. Bu vesile ile buradan fedakar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimiz ise yüz yüze eğitimden, sosyal hayattan, arkadaşlarından uzak kalarak geleceklerini planlamaya ve bilgi öğrenmeye zor da olsa devam ettiler.

Bu aşamada velilerimiz tabiki eğitime çok ciddi anlamda katkı sağladılar. Zira; günlük hayatın kendilerine yüklediği sorumluluğun yanında, öğretmenlerimizin sorumluluk alanlarında da büyük bir azim ve kararlıklıkla yer aldılar.

Pandemi süreci bizlere eğitim, teknoloji ve sosyal hayatımızda yeni kavram ve hayat tarzlarını öğretse de, pandemi öncesi hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu, günlük hayatta hiç önemsemediğimiz, değersiz gördüğümüz ufak tefek şeylerin ne kadar kıymetli olduğunu da öğretti.

En kısa zamanda, hatta hemen şu andan itibaren tüm dünyanın pandemi sürecinden kurtulmasını ve o çok kıymetli olan hayatımıza geri dönmemizi temenni ediyorum.

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu  Eğitim Ataşeliği olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanında olduğumuzu, çocuklarımızın anadillerini ve kültürlerini öğrenmeleri için elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağımızı belirtmek isterim.

Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde görevli toplam 41 öğretmenimizle Türkçe ve Türk Kültürü derslerini vermeye devam ediyoruz.

Velilerimizden  çocuklarımızı anadilinden, kendi kültürlerinden, bu alanda sunulan her türlü imkandan mahrum etmemelerini ve bu imkanları çocuklarımızın lehine kullanmalarını rica ediyorum.  

Velilerimiz, Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin yanı sıra eğitimle ilgili her türlü konuda eğitim ataşeliğimizi arayarak bilgi ve yardım alabilirler. Ayrıca sosyal medya ve internet sayfamızdan bizleri takip  edebilir ve ataşeliğimiz bünyesinde verdiğimiz hizmetlerle ilgili bilgi edinebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir