Hollanda’ya şen gittik, 6 golle yaslı döndük

Milli takımımızın Dünya Kupası Grup Eleme maçında  6-1 gibi tarihi bir hezimetle sahadan ayrıldığı karşılaşma öncesinde lider Türkiye’nin 11, Hollanda ile Norveç’in 10’a puanları varken, şimdi grupta yarıştığımız 2 takımın da puanları 13 olurken, 11 puanlı Türkiye hem 3.’lüğe düştü, hem de averaj üstünlüğünü kaptırdı. 

Derleme : Mehmet ATAK

( Maç haberi, Sosyal Medya Yorumları, Fikstür ve Gazete Manşetleri)

Türkiye Hollanda’da dağıldı! 34 yıl sonra aynı facia

Hollanda deplasmanında tarihi bir hezimete uğrayan Türkiye, yıllar sonra bir ilki yaşadı.

Türkiye, ilk maçta 4-2 yendiği Hollanda’ya dün 6-1 yenilirken kendi adına tarihi tersten yazdı. Milliler, Ekim 1987’deki 8-0’lık İngiltere maçından bu yana ilk kez bir karşılaşmada 6 gol yedi. Ay-Yıldızlılar en son resmi bir maçı 5 farkla kaybettiğinde ise yıl 1990, skor 5-0 ve rakip İrlanda Cumhuriyeti’ydi…

Ayrıca Hollanda karşısında maçın ilk devresinde sahada ezilen A Milli Takım, 16 yıl sonra bir maçın ilk yarısında kalesinde 3 gol gördü. Ay-Yıldızlı ekip, 17 Ağustos 2005’te Bulgaristan deplasmanında ilk devreyi kalesinde 3 gol görüp kapatmıştı.

Savunmamız yol geçen hanı

Milli Takım tarihinin en kötü futbollarından birisine tanıklık ederken savunma hattımızın performansı dev bir hayal kırıklığı oldu.

İlk devrede 3 gol bulan Hollanda, ikinci yarıda da ağlarımızı buldu. Depay’ın müthiş performansı ve arkadaşlarını savunmak yerine sadece izledik. Kaan, Çağlar, Merih, Mert ve oyuna ikinci devre giren Ozan Kabak, hayal kırıklığı yarattı. Portakallar, 4-0’lık skoru yakalarken 6 isabetli şut atmıştı. Toplamda ise 12 isabetli şutun 6’sı golle sonuçlandı.

Uğurcan Çakır çare olamadı

2-2 sona eren Karadağ maçının ardından Altay’dan formayı devralan kaleci Uğurcan, Hollanda’ya karşı kötü bir performans sergiledi. Kritik bir kurtarışa imza atamayan ve kalesinde 6 gol gören genç eldiven, performans olarak kötü bir gece yaşadı ve Takım arkadaşlarının arkasından atıp tutunca başına neler gelebileceğini öğrenmiş oldu.

                                                 ***

Aşağıdaki Sosyal Medya Yorumları ve  Gazete Manşetleri de maç hakkında her şeyi ifade ediyor.

Hollanda karşısında tel tel dökülen A Milli Takım’da Şenol Güneş tepkisi : 

Hollanda karşısında ilk yarıda yediği 3 gol ve kırmızı kartla yıkılan A Milli Takım’da büyük bir kâbus yaşanıyor. Johan Cruijff Arena’da ortaya koyulan kötü futbol sonrası sosyal medyada isyan vardı.

İşte Hollanda karşısında tel tel dökülen A Milli Takım’da Şenol Güneş tepkisi…

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Karadağ karşısında şok bir kayıp yaşayan, daha sonra Cebelitarık’ı 3-0’la geçen milliler, G Grubu’nun 6. maçında Hollanda’ya karşı adeta döküldü. Henüz maçın başında yenilen gol ve art arda yapılan hatalar sonrasında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan millilerde eleştirilerin odak noktası teknik direktör Şenol Güneş oldu.

EURO 2020’deki hezimetin ardından Dünya Kupası Elemeleri’nde de performansını gözle görülür şekilde düşüren ay yıldızlıların Hollanda karşısındaki vasat oyunu herkesi isyan ettirdi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

55’inci saniyede Davy Klaassen’in golüyle geriye düşen ve kırılmalar yaşayan Türkiye, Çağlar Söyüncü’nün kırmızı kartıyla ve Depay’ın arka arkaya bulduğu 3 golle büyük bir kâbusun içine düştü. 3-0 geride kapatılan ilk yarının ardından ikinci yarının hemen başında Depay’ı yine tutamayan milliler 4. golü ağlarında gördü.

Hayal kırıklığı yaşayan futbolseverler sosyal medyada Şenol Güneş’i istifaya davet etti. Mücadeleyi tribünlerde izleyen gurbetçi seyirciler de Şenol Güneş için ‘istifa’ sloganları attı.

İşte Hollanda-Türkiye maçında yapılan yorumlar;

Şenol Güneş, Cebelitarık maçının ilk yarısındaki kötü oyun için “Rakibimiz Hollanda karşısında da iyi savunma yaptı. 41 dk gol yemediler” demişti. Cebelitarık kadar olamadık! A,B,C plan tutmadı, senin harf bitti. Z raporunu alsak mı artık hocam?!

Altta ve Üstte Son yılların en yetenekli jenerasyonu’na sahibiz.Genç Milli Takımlar Tolunay Kafkas,A Milli Takım Şenol Güneş’in elinde eriyip gidiyor YAZIK

Şenol Güneş herhangi bir tazminat almadan görevi bırakmalı. Ayrıca milli takımı çalıştıracak hocalar sözleşmeye tazminat maddesi koymamalı. Hem milli takım, bayrak, ruh diyorlar hem tazminat maddesi koyuyorlar.

Sadece Şenol Güneş değil, O’nu bu yüce göreve getiren tüm sorumlular gitmeli. Ülke Futbolu da kurtulur, Ülke de.

Hollanda’dan fark yemek elbette dünyanın sonu değildir; ancak bu enkazı sen yarattın, Sayın Şenol Güneş. İtibarını korumak için, 2 ay önce suçladığın hiç kimseyi ikna edemezsin çünkü…

Taraftarı da, basın mensubunu da, sosyal medyayı da, futbolcunu da… İkna e-de -mez-sin!

Şenol Güneş’i çok seviyorum ve saygı duyuyorum ama istifada bir hizmettir.. Günümüz futboluna ayak uyduramıyor ve futbolcuların huzursuzluguda ortada..

(Kaynak: Sözcü)

                                     ***

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda Türkiye’nin fikstürü

8 Ekim 2021: Türkiye-Norveç

11 Ekim 2021: Letonya-Türkiye

13 Kasım 2021: Türkiye-Cebelitarık

16 Kasım 2021: Karadağ-Türkiye

                   ***

Ve.. MAÇIN ARDINDAN  GAZETE MANŞETLERİ:

AKŞAM: Kabus gibi bir gece

YENİ ŞAFAK: Böyle mi olacaktı ?

TÜRKİYE: Dünya Kupası dağın ardında

KARAR: Milliler Hollanda’da dağıldı

CUMHURİYET: Amsterdam’da hezimet

YENİ ÇAĞ : Rezalet

HÜRRİYET: Dağıldık

MİLLİYET : Zirveden sert düşüş

SABAH : Milli takım darmadağın

TÜRKGÜN:  Kabus gibi

POSTA : 1 dakika bile dayanamadık

YENİ BİRLİK : Yıkıldık

TAKVİM : Milli kabus

FANATİK : Kara gece.. Yollar ayrılıyor.. Güneş batıyor!

FOTO MAÇ : Hezimet

SÖZCÜ : 34 yıl sonra aynı facia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir