HTBB’DE AKSİYONLAR BAŞLIYOR

Hamburg Türk Basın Birliği’nin üyeler toplantısında 2 yıllık faaliyet programı açıklandı. Alınan kararlar arasında, Kasım ayında düşünülen Güneydoğu gezisi ve yüklü bir etkinlik serisi var.

9 Şubat 2020’de işbaşına gelen Emin Sağlık başkanlığındaki Hamburg Türk Basın Birliği’nin üyeler toplantısı, Korona önlemleri sebebiyle 4 ay gecikmeli olarak 20 Haziran Cumartesi günü RÜYA düğün salonunda gerçekleştirildi. Sosyal mesafe kuralı dahilinde 23 üyenin iştirakiyle yapılan kahvaltılı toplantının ev sahipliğini üstlenen yeni başkan Emin Sağlık’ın açış konuşmasını takiben, yoğun gündem maddeleri görüşüldü ve bir dizi kararlar da alındı. Günün dikkat çeken jesti ise, üçüncü defa baba olan dernek saymanı Levent Danık’a topluca bir doğum hediyesi verilmesiydi. Tüm üye arkadaşlarına teşekkür eden Levent Danık, bir soru üzerine “Oğlum da büyüyünce gazeteci olacak esprisini yaptı.

YOĞUN FAALİYET PROĞRAMI AÇIKLANDI

Başkan Emin Sağlık’ın yönettiği toplantıda, son 4 aylık durgun Korona döneminde yönetim olarak yapılan işleri sıralayan sekreter Ali Akdemir, önümüzdeki 2 yıllık zaman dilimine yayılması planlanan bazı etkinlikleri açıkladı. Buna göre, “Milli ve Dini Bayramlar, STK ve firma ziyaretleri, Eyalet hükümeti ve kurumlarla bağlantı, Berlin Büyükelçiliği ve Parlamento ziyareti, Yerel Milletvekilleri ile panel, Vatandaş Soruyor Yetkililer Cevaplıyor adlı açık oturum, Medya Kuruluşları ile kontakt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ödüllü kutlama toplantıları, Çocuk Eğitimi, Basın Balosu, Türkiye gezileri ve Engellilerin sorunları” konularına ağırlık verilecek.

OYLAMADA “GÜNEYDOĞU GEZİSİ” BENİMSENDİ

HTBB ve diğer Türk Derneklerinin üye olduğu çatı kuruluşu Hamburg Türk Toplumu “TGH” tarafından hazırlanan Almanca dergide Türk Basın Birliği’nden tek bir haberin yer almayışı konusu sorgulanırken, bunun zamanlama ihmalinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Ele alınan ve oylamaya sunulan diğer konular arasında, kurucu başkan İkbal Özakıncı’nın istifasının kabul edilmeyip, kendisine tekrar davet gönderilmesi ile, Kemal Doğan tarafından gündeme getirilen Tüzük değişikliğinin kabulü de vardı. Ayrıca, gelecek kahvaltıya yayın organları Almanyalılar Sitesi ve Hamburg Manşet ile Türkçe yayın yapan radyo temsilcilerinin de davet edilmesi kararlaştırıldı.

Önceki yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya’ya geziler düzenlemiş olan HTBB’nin dünkü toplantısında, 4 veya 11 Kasım’da Güneydoğu illerimizi kapsayan gezi projesi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Teklif edilen diğer yerler ise Kapadokya ve Kıbrıs’tı. Programa alınan Güneydoğu gezisinin en başta Urfa olmak üzere, Mardin, Gaziantep ve vakit olursa Diyarbakır’ı kapsayabileceği ifade edildi.

BAŞKAN EMİN SAĞLIK’TAN TEŞEKKÜR

HTBB Başkanı Emin Sağlık, yoğun gündem maddelerinin ele alındığı ve zaman zaman elektriklenen havaya rağmen gayet demokratik bir ortamda geçen toplantıda sergilenen örnek davranışlardan dolayı üyelere teşekkür ederek, gelecek hafta başlayacak yaz tatilinde Türkiye’ye gideceklere iyi yolculuklar diledi.

Haber: Mehmet ATAK
Fotoğraflar: Naciye Aslan/Kadir Taçgın






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir