HTBB’de Erken Genel Kurul kararı

Hamburg Türk Basın Birliği’nin üyeler toplantısında, 2022 yılı Şubat ayında yapılması gereken seçimli Genel Kurul’un 6 ay öne çekilerek,  26 Eylül veya 17  Ekim’de yapılması kararlaştırıldı.

Emin Sağlık başkanlığındaki Hamburg Türk Basın Birliği, pandemi ortamında 18 aydır yaşanan durgunluk döneminde geleneksel bazı etkinliklerin askıya alınması nedeniyle Erken Genel Kurul’a gidiyor. Harburg semtindeki Patara restoranda yapılan kahvaltılı toplantıyı Başkan Yardımcısı Oya Pervin Pelit ile Sekreter Ali Akdemir yönetirken, tatilde olan  Başkan Emin Sağlık ve bazı üyeler hazır bulunamadı. Başkan Sağlık zaman zaman Türkiye’den telefonla bağlanarak gündemdeki konulara yönelik düşüncelerini bildirdi.

6 AY ERKENE ALINDI 

Corona pandemisindeki kısıtlamalar gerekçe gösterilerek, geçen yıl geleneksel Türkiye gezisi ile Çalışan Gazeteciler Günü etkinliklerinin yapılmamış olması ve bir kısım üyenin istifasıyla başlayan huzursuzluk ortamı, toplantının ana gündem maddesiydi. Toplantı 23 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Söz alan üyelerden bazıları, mevcut yönetimin Şubat ayına kadar işbaşında kalmasını önerirlerken, çoğunluk ise, daha fazla zaman kaybedilmemesi için süratle erken Genel Kurul’a gidilmesi ve yeni bir yönetimin seçilmesinden yana görüş bildirdi.  Yapılan oylama sonucunda 2 red ve 5 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile Erken Genel Kurul’a gidilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, Türkiye’de olan üyelerin de katılımı açısından seçimli Genel Kurul’un 26 Eylül veya  veya 17 Ekim’de yapılması kabul edildi. Başkan Emin Sağlık, seçimde tekrar aday olmayacağını bildirdi. 

Ömer Polat

HTBB’YE 2 YENİ ÜYE

Öte yandan yıllarca Kanal Avrupa’da “Şiir ve Türkü Tadında” adlı proğramlar yapan ve kahvaltının sponsorluğunu üstlenen Almanya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Salih Çelik ile bir süre önce yayına başlayan MANŞET gazetesi sahibi  Ömer Polat da HTBB’nin yeni üyeleri olarak  bu toplantıya iştirak ettiler ve kendilerini kısaca tanıttılar. Erken Genel Kurul’la birlikte yapılacak kahvaltıyı ise Ömer Polat organize edecek. 

Salih Çelik

Haber: Mehmet Atak / Fotograflar: Kadir Taçgın   

HTBB’de Erken Genel Kurul kararı” için bir yorum

  1. Başkan Emin Sağlık kahvaltılı YTB toplantısını Türkiye’den organize ederek, daha sonrasında HTBB üyelerinin özel toplantısında Erken Seçim kararı alınmasına taraftar olduğunu ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir