HTBB’de Rıza Atamtürk Dönemi

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) seçimli olağanüstü Genel Kurul toplantısında  başkanlığa  Rıza Atamtürk, Başkan Yardımcılığı’na ise Erdal Altuntaş seçildi.

Haber ve Fotoğraflar: Salih KARTAL

Hamburg Türk Basın Birliği kuruluşunun 11. yılında 7. kez Yönetim Kurulu’nu seçti.  Dernek üyesi Manşet gazetesi sahibi Ömer Polat‘ın sponsorluğunda gerçekleşen zengin kahvaltı sonrasında başlayan  Cuxhavenerstr’deki   “Hazar Baklava“daki   seçimli Genel Kurul toplantısına 23 üye katıldı. Gayet olgun bir havada geçen toplantıDivan kurulu başkanı Mesut Sipahi ile yardımcıları Esma Arslan ve Yasemin Duman üçlüsünce yönetildi. Vefat eden basın çalışanları için yapılan saygı duruşunun ardından, yeni üyeler Meral Çelik ile Yasemin Duman birer konuşma ile kendilerini tanıttılar. Başkan Emin Sağlık, Bşk.Yrd.Oya Pervin Pelit ile Ali Akdemir ve Hurşit Köse’den oluşan eski yönetimin tarafından dernek çalışmaları ve mali durum üzerine yapılan açıklamada, dünyayı yaklaşık iki yıldır etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle planlanan projelerin hayata geçirilemediği, bütün olumsuzluklara rağmen salon ve online toplantılar yaparak çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

Denetleme Kurulu adına konuşan Bekir Tanrıkulu‘nun sunduğu detaylı Denetleme raporuna göre, hali hazırda derneğin banka hesabında toplam 2004 € olduğu ifade edildi. Emin Sağlık başkanlığındaki eski yönetim, 19 kabul ve 4 çekimser oyla aklandı.

Divan Başkanı Mesut Sipahi, dernek tüzüğü üzerinde yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Yeni tüzük üyeler tarafından oybirliği ile kabul edilmesinin ardından başkanlık seçimine geçildi.Yeni tüzüğe göre yapılan seçimde Ali Akdemir ve Rıza Atamtürk başkanlık için aday oldular.

YENİ BAŞKAN RIZA ATAMTÜRK TEŞEKKÜR ETTİ

Gizli oylama ile yapılan seçimde Ali Akdemir 9 oy alırken,  Rıza Atamtürk 16 oy ile Başkanlığa seçildi. Başkan Yardımcılığı için tek aday olan Erdal Altuntaş , Sayman’lığa da  Esma Arslan, diğer Yönetim Kurulu üyeliklerine Naciye Aslan ile Yaşar Yıldırım seçilirken, Salih Kartal ve Mehmet Uzun da yedek üye olarak belirlendi.

Denetleme Kurulu‘na ise ise Kemal Doğan, Bekir Tanrıkulu, Nebahat Uzun  ve Kadir Taçgın(Yedek) oybirliği ile seçildi.

Eski başkan Emin Sağlık tarafından tebrik edilen yeni HTBB Başkanı Rıza Atamtürk, eski yönetim ile Divan heyeti ve üyelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “ Bizler yapıcı tutumumuz ile eksiklikleri giderip kurumumuzun ileriye taşınması için çalışacağız. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile yapacağımız görüşmelerde 2 yıllık faaliyet programımızı belirleyeceğiz” dedi ve bazı yeniliklerden başlıklar açıkladı.

Toplantının sonunda Divan başkanı Mesut Sipahi; 56 yıllık Almanya yaşamında ilk zamanları ile günümüzü kıyaslayıp gelinen noktaya vurgu yaptı. Sipahi, Basın Birliği olarak çalışmalarının toplumdaki etki ve önemine de değindi.

GEZİ PROGRAMI NETLEŞTİ 

Öte yandan Rıza Atamtürkj başkanlığındaki Yeni Yönetim Kurulu, daha önce planlanan ve 6-11 Kasım tarihlerinde  Şanlıurfa ve Gaziantep çevresine yapılacak 6 günlük kültür gezisinin proğramının son şeklini görüşerek karara bağladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir