HTBB’DEN İLK ADIM POST’A

Hamburg Türk Basın Birliği, medya organlarıyla tanışma ve dayanışma kapsamında ilk ziyaretini, kuzey Almanya teşkilatının merkezi olan Hamburg’daki  POST ve Türkiye gazetesine yaptı. Ziyaret için başkan Emin Sağlık’a teşekkür eden POST bölge müdürü Erdal Altuntaş, derneğe tam destek vaadinde bulundu.

Hamburg Türk Basın Birliği‘nin yeni yönetimi, başkan Emin Sağlık, başkan yardımcısı Oya Pervin Pelit,  yönetim kurulu üyeleri Ali Akdemir, Hurşit Köse, denetleme kurulu üyeleri Rıza Atamtürk ve Kadir Taçgın‘dan kurulu bir heyet halinde gazetenin  Borgfelderstr. üzerinde bulunan POST gazetesi bürosunu ziyaret ederek, eski başkan ve POST’un Kuzey Almanya temsilcisi Erdal Altuntaş‘tan çalışmaları hakkında bilgi alıp, derneğin projeleri üzerinde açıklamada bulundular. Görüşmede Post gazetesi ekibinden Namık Kemal Alıcı ve  Cevdet Atik de hazır bulundu. Başkan Emin Sağlık‘ın ağzından derneğin projelerini dinleyen Erdal Altuntaş, HTBB’ne  yeni  seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek, dernek çalışmalarına gerekli olan her türlü desteği her zaman  vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

REKLAM İÇİN GAZETE ALINMAZ 

Altuntaş, ” Post gazetesi 2002 yılından beri Kuzey Almanya’da aralıksız hizmet vermektedir. Almanya’da 6 değişik bölgede olmak üzere, Avrupa’da toplam 9 ayrı yerde aylık olarak düzenli  çıkmaktadır. Her bölgenin kendine özgül haberleri ve ayrı çalışması vardır. Biz Kuzey Almanya’da 9 kişilik bir ekiple çalışmaktayız. ( Hamburg, Hannover, Bremen ve Lübeck olmak üzere ) Ekibimizdeki arkadaşlarla uzun vadeli uyumlu bir çalışma içersindeyiz. Bir çok arkadaşımız 10 yılın üzerinde çalışmaların içerisinde yer almaktadır.  Gazetemizin %60’ı haber, % 40’ı reklam ağırlıktadır.  Reklam için gazete alınmaz. Reklamı bölgesel haberler okutur.  Korona sürecinde sadece bir ay ara verdik. O zamanda gazeteyi online olarak çıkarttık.  İleride güç kaybedilirse ve imkanlar zorlaşırsa,  gazete online olarak çıkabilir. Önümüzdeki Temmuz ve Ağustos ayında gazetemiz ara vermeden çıkmaya devam edecektir” dedi.

POST BAYİLERDE SATILSIN

Kendisi de ekibiyle birlikte Türkses gazetesini 29 yıldır aralıksız olarak yayınlamakta olan HTBB başkanı Emin Sağlık, ziyaret esnasında  Post gazetesini inceledi veGazetenizde  çok  içerikli haberlerle başarılı bir yayıncılık yapıyorsunuz, sizleri kutluyorum.  Aslında bu gazete bayilerde zengin haber içeriği itibariyle parayla satılabilir” dedi.

Haber: Ali Akdemir /Fotoğraflar: Kadir Taçgın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir