İKİ BEBEK CANI YAŞATALIM !!!

Anne Nurgül BAŞTİN’in feryadı: “Yavrularım gözümün önünde eriyip, gidiyorlar. Yavrularımı yaşatınız!”

Hamburg Radyo TIDE’de sunucu Rıza ATAMTÜRK’ün ANILAR programında, 13.6.2022 pazartesi günü, SMA hastası ve 26.10.2020 doğumlu Aliadar BAŞTİN ve kızkardeşi 18.02.2022 doğumlu  Hilal BAŞTİN İle ilgili saat 13:00 ila 14:00 arasında yardım çağrısı için bir canlı yayın programı yapmış bulunuyoruz.

Aslen Vanlı bir ailenin bebeği olan Aliadar’ın MSA hastalığınna yakalanmasından sonra aile, tedavi için, İstanbul’a göç ediyor.

Ailenin Van’da yaşayan yakınları da, yeğen ve kuzenlerine yardımcı olmak için, sosyal medyadan bize ulaşmış oldular.

Aliadar, İstanbul’da hastalığı yavaşlatma tedavisi görürken, doğan kızkardeşi bebek Hilal’de de aynı hastalık teşhisi konmuş.

Bu gen hastalığın adı SMA TIP 1 (SALGENSMA) olup, vücuttaki kasları çalışamaz duruma getirebildiği gibi, yutkunma ve beslenme zorluğunu da beraberinde getiriyor ve hastayı ölüme itebiliyor.

Aliadar, yutkunma zorluğu yaşadığı için, boğazından açılan bir delik ile besleniyor.

Bu hastalığın bir bebek için dünyada bir kaç yerde “İnfasion” ilacının damardan verilip, tedavisinin devamının da yapılması karşılığı, 1,6 milyon dolar olup, en düşük fiyat İle Dubai’de yapılmaktadır.

İstanbul valiliği, başvuru üzerine ve denetimli olarak TL, Euro ve Dolar para birimleri için 3 adet IBAN hesabı açmış bulunuyor.

Aşağıda vereceğim IBAN hesaplarına giren para, İstanbul valiliği tarafından denetim ve kontrolü yapıldığı gibi, Dubai ‘deki tedavi masrafı karşılığında hesaplarda yeterli para biriktiğinde, Valilik makamı derhal aileye: “Tedavi için Dubai’ye gitmesinin gerektiğini” bildiriyor.

Şu durumda, Aliadar’ın 3 değişik para birimindeki hesaplarında, tedavi masrafının yüzde 2’sinin birikmiş olduğunu, dünkü radyo canlı yayınına bağlanan annesi  Nurgül BAŞTİN tarafından açıklanmıştır.

Hayata merhaba diyen bebek Hilal için de aynı MSA hastalık teşhisi konmuş olduğu gibi, tedavisi de gerekmektedir.

Radyo yayınında, sunucu Rıza ATAMTÜRK: “Bu tür yaptığımız yayınlarla SMA hastası birden fazla bebeğin tedavisine çare olduklarını ve BAŞTİN ailesinin bebekleri için de umutlu olduğunu söylemesi, yüreklerimize su serpmiştir.

Her iki bebeğin de destekleyici ve melek ablaları olan Almanya’da bu yıl Tıp fakültesini bitirmiş Ebru hanım, canlı yayınımıza telefonla bağlanıp, hastalık ile ilgili açıklayıcı bilgiler sunmuştur.

Ebru hanım yayında: “Almanya’da Türk ve Alman hayırseverlerin 1 Euro yardım yapabilmeleri durumunda, bu her iki bebeğimizi de hayata kazandırabiliriz” sözleri, ne kadar da güzel ve anlamlı.

Almanya’nın 83 milyon nüfusunun 3,5 milyonu da Türk kökenli insanlarımızdan oluştuğunu da düşünürsek, bu yardımın kısa zamanda toplanabileceği umumunu yaşıyoruz.

Hamburg TIDE radyosunun 13 Haziran 2022 günlü saat 13:00 ilâ 14:00 arasında yayınlanan bu radyo yayınımızın ANILAR programı,

“http://www.tidenet.de/radio”

internet üzerinden, her zaman izlenebilir.

Aşağıda verdiğim IBAN bağış hesaplarına hayırsever insanlarımızın yardımda bulunacaklarına umudumuz yüksektir.

1) TR-IBAN: TR40 0001 0090 1015 5947 6050 01

2) DOLAR-IBAN: TR13 0001 0090 1015 5947 6050  02

3) EURO-IBAN: TR83 0001 0090 1015 5947 6050 03

Bunun dışında, Almanya’da hayırsever iş insanlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Aliadar ve Hilal bebeklerin şoför olan sevgili babaları BATUHAN BAŞTİN’e bir iş insanımız iş vermeyi kabul ettiğinde, aileyi Almanya’ya getirebileceğimiz gibi, bebeklerin tedavilerine Almanya’da daha ekonomik ve iyi şekilde devam edebileceğini de, buradan duyurmak istiyoruz.

Umutlarımızı koruyor, hayırsever insanlarımızın destek, yardım ve de ilgilerini bekliyoruz.

Remzi UYSAL

Lübeck, 14.6.2022

0049-175-52 03 127

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir